21.4 C
Craiova
vineri, 13 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentGorj: Bărbat cercetat penal, după ce şi-a lovit soţia aflată la volan, apoi a provocat un accident

Gorj: Bărbat cercetat penal, după ce şi-a lovit soţia aflată la volan, apoi a provocat un accident

Un bărbat din Drobeta Turnu-Severin a ajuns să fie cercetat penal pentru infracţiuni la regimul rutier, dar şi pentru violenţă în familie, în urma unui accident rutier. Poliţiştii gorjeni, care au intervenit după ce un autoturism a intrat într-un şanţ, au constatat că şoferul consumase alcool, având alcoolemie mare. Acesta a urcat la volan după ce şi-a lovit soţia, care iniţial condusese autoturismul.

Incidentele au avut loc sâmbătă, 24 august, în jurul orei 6:30, pe raza oraşului Târgu-Cărbuneşti unde un autoturism a intrat într-un şanţ. Poliţiştii care au intervenit în urma unui apel la 112 au constatat că şoferul consumase alcool şi tocmai îşi lovise soţia, care iniţial condusese autoturismul. 

„Un bărbat de 31 de ani, din municipiul Drobeta Turnu-Severin, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea un autoturism, la intersecţia străzii Eroilor cu strada Trandafirilor, ar fi pierdut controlul volanului şi ar fi intrat cu autoturismul în şanţul de pe marginea carosabilului. Acesta a fost testat cu aparatul din dotarea poliţiştilor, rezultând o concentraţie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, informează, duminică, Poliţia judeţeană Gorj.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal

Pe parcursul anchetei, poliţiştii au aflat că iniţial autoturismul implicat în accident a fost condus de soţia bărbatului, până la intersecţia străzilor Eroilor şi Trandafirilor, din oraşul Târgu-Cărbuneşti. Femeia a coborât din autoturism după ce a fost lovită cu palma în cap de către soţul său, cu care avusese un conflict spontan. 

„A fost completat formularul de evaluare a riscului, ocazie cu care nu a rezultat risc iminent, persoanei vătămate fiindu-i înmânată o cerere către instanţa de judecată. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi violenţă în familie”, precizează Poliţia.

CITEȘTE ȘI: Sondaj CURS – Cum arată turul 2 la prezidențiale și clasamentul pentru parlamentare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS