25.6 C
Craiova
vineri, 13 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTrenul InterCity Cluj-Budapesta a deraiat în apropierea gării Keleti din capitala Ungariei

Trenul InterCity Cluj-Budapesta a deraiat în apropierea gării Keleti din capitala Ungariei

Compania feroviară maghiară MÁV a anunţat luni dimineaţă că trenul InterCity Claudiopolis de la Cluj-Napoca la Budapesta a deraiat duminică seară în apropierea Gării de Est din capitala Ungariei.

Circulaţia trenurilor a fost dată peste cap, dar din fericire, nu a fost nimeni rănit. Peste 100 de călători se aflau în tren, conform observatornews.ro. 

Trenul InterCity care face legătura între Cluj-Napoca și Budapesta trebuia să ajungă în gara Keleti din capitala Ungariei aseară, în jurul orei 19.00. Numai că înainte de a ajunge la destinație la nici un kilometru de gară, cinci vagoane ale garniturii au deraiat din motive necunoscute încă. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Martorii au povestit pentru presa maghiară că un alt tren care circula pe o linie alăturată și pe care au ajuns vagoanele deraiate a reușit să oprească la tim

Incidentul a provocat întârzieri uriașe în gara Keleti

Incidentul a provocat întârzieri uriașe în gara Keleti. Garnitura deraiată aparține Companiei Maghiare de Transport, iar presa din Ungaria relatează că vagoanele sunt extrem de vechi, de peste 50 de ani, nefiind dotate nici măcar cu aer condiționat. Incidentul e cercetat de autorități pentru a se afla motivul deraierii, deși se vorbește deja de o presupusă eroare umană.

Mai exact, incidentul s-ar fi produs deasupra unui macaz care ar fi fost schimbat exact în momentul în care vagoanele treceau prin acel loc.

Citeşte şi: Căldură extremă în România. Cod portocaliu de caniculă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS