19.2 C
Craiova
vineri, 13 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAvocat încătuşat de poliţişti în centrul Craiovei, în faţa copiilor săi

Avocat încătuşat de poliţişti în centrul Craiovei, în faţa copiilor săi

Un avocat craiovean susţine că a fost bruscat şi încătuşat de un echipaj de poliţişti de la Secţia 4, numai pentru faptul că a cerut să facă obiecţiuni pe procesul-verbal prin care a fost sancţionat. Totul s-a întâmplat în centrul Craiovei, la câţiva metri de maşina în care se aflau cei doi copii minori ai avocatului. Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că bărbatul a fost încătuşat după ce ar fi devenit recalcitrant.

Avocatul craiovean a explicat că incidentul a avut loc în centrul Craiovei, la ieşire din pasajul subteran. A fost oprit de un un poliţist care i-a cerut documentele, dar şi să aştepte în maşină până când va întocmi procesul-verbal. Ulterior, când i-a reproşat agentului că nu îi permite să facă menţiuni în procesul-verbal, bărbatul a fost încătuşat.

„Când i-am spus că nu sunt de acord în totalitate cu cele menționate și că vreau să fac obiecțiuni scrise, dl. agent de poliție Nicolae Alexandru mi-a spus că pot să-l contest în instanță. A refuzat să mă lase să fac mențiuni și a plecat către echipajul de poliție, spunându-mi că îmi va comunica procesul-verbal prin poștă. Am coborât să îi spun că nu e normal cum procedează, mai ales că sunt avocat, mi-a spus că eu nu cunosc dispozițiile legale. I-am spus că-i voi face plângere penală pentru abuz. În acel moment, a dat ordin colegilor să mă încătușeze, toți folosind o forță greu de descris”, a precizat pentru GdS avocatul Alexandru Bogdan.

Copiii au văzut totul din maşină

Bărbatul a mai explicat că incidentul a avut loc la câţiva metri de maşina sa, în care erau copiii minori de 8 şi 10 ani.
„În momentul în care am fost încătușat, copii mei de 8 și 10 ani s-au speriat foarte tare și au început să plângă, eu auzindu-i de la o distanța de circa 10 metri, aceștia fiind auziți și de domnii polițiști. Cu toate acestea, au considerat că e cazul să îmi aplice o „corecție” ca să nu mai îndrăznesc să îmi exercit un drept legal, acela de a face obiecțiuni la procesul-verbal, fără să țină cont că sunt o persoană publică și că provoacă suferințe unor copii nevinovați”, a mai explicat avocatul Alexandru.

Copiii au mers la secţie, împreună cu tatăl lor

Avocatul Alexandru a mai precizat că a fost nevoit să meargă la secţie împreună cu cei doi copii ai săi.

„M-au trântit pe caroseria maşinii și mi-au strâns cătușele până când am simțit că-mi crapă oasele de la mâini, după care m-au băgat forțat în interiorul mașinii de poliție. Deși i-am rugat să mă lase să duc copii acasă pentru că sunt speriați, au refuzat și m-au obligat să merg împreună cu ei la Secția 4 de poliție. Acolo am fost sancționat abuziv pentru părăsirea autoturismului fără acordul polițistului și mi-a fost prelungită perioada de suspendare de la 60 la 90 de zile”, spune bărbatul.

În final, bărbatului i-au fost scoase cătuşele. Acesta a mers la secţie cu maşina, împreună cu copiii.

IPJ Dolj face verificări

Reprezentaţii IPJ Dolj au explicat pentru GdS că bărbatul a fost sancţionat pentru că a depăşit o coloană de autovehicule oprită la culoarea roșie a semaforului pe strada Calea București, intersecția cu bulevardul Carol I. Ulterior, bărbatul a fost încătuşat după ce ar fi devenit recalcitrant.

„Întrucât bărbatul nu s-a conformat indicațiilor polițistului rutier de a intra în autoturism și de a părăsi partea carosabilă și totodată devenind recalcitrant, polițiștii l-au condus la sediul unității, unde acesta a fost sancționat contravențional conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice de la 30 de zile la 60 de zile.

Totodată, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Dolj a dispus efectuarea de verificări, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale”, a transmis IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS