17.9 C
Craiova
sâmbătă, 14 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTraficant de minori, ţinut după gratii de judecători

Traficant de minori, ţinut după gratii de judecători

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un bărbat deferit justiţiei pentru trafic de minori. Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2022, inculpatul a racolat o minoră de 15 ani, pe care a obligat-o să se prostitueze în Craiova.

Procurorii DIICOT au explicat că suspectul a fost ridicat la începutul lunii aprilie, în urma mai multor percheziţii făcute în judeţul Dolj.

„La data de 03.04.2024, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu polițiști din cadrul BCCO Craiova au efectuat 9 percheziții domiciliare în județul Dolj, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

Din materialul probator administrat a rezultat că, începând cu anul 2022, un făptuitor a racolat o victimă minoră, în vârstă de 15 ani, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia și simulând sentimente de iubire. Ulterior, a obligat-o să practice prostituția pe raza municipiului Craiova, obținând astfel importante sume de bani. Același făptuitor a înlesnit altei persoane vătămate practicarea prostituției, adăpostind-o în diverse imobile închiriate de la un alt făptuitor care avea cunoștință despre activitatea infracțională”, au explicat anchetatorii.

Traficant de minori, ţinut după gratii de judecători

Tot pe 3 aprilie, procurorii au dispus reţinerea bărbatului suspectat de trafic de minori. Inculpatul a fost arestat preventiv pe 4 aprilie, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.

Pe 14 august, instanţa a respinge cererea inculpatului de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Tribunalul Dolj a dispus, în schimb, ca inculpatul să rămână încarcerat în Penitenciarul Craiova. Hotărârea instanţei a fost contestată la Curtea de Apel Craiova de bărbatul arestat. Marţi, pe 27 august, instanţa a respins ca nefondată acţiunea inculpatului.

Acesta din urmă a fost deferit justiţiei în aprilie, în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi este în procedură de cameră preliminară.

Citeşte şi: Bulgarul prins cu 40 kg de metamfetamină la Calafat, judecat la Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS