18.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMotorină furată din cisterne, de angajaţii unor firme de transport

Motorină furată din cisterne, de angajaţii unor firme de transport

Poliţiştii doljeni au dispus reţinerea a şase bărbaţi cu vârstele cuprinse între 34 şi 51 de ani, acuzaţi de comiterea infracţiunii de furt calificat. Potrivit oamenilor legii, cei şase suspecţi, angajaţi ai unor firme de transport produse petroliere, ar fi sustras mii de litri de combustibil din cisterne. Doi dintre inculpaţi, angajaţi ai unei firme cu sediul Bucureşti, au fost prinşi în flagrant de poliţişti. Unul scotea motorină din cisterna pe care o conducea, iar altul încerca să vândă 100 litri de motorină în comuna Işalniţa.

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că, în dimineaţa zilei de 27 august, au fost făcute mai multe percheziţii la persoane suspectate de furt calificat. Percheziţiile au fost făcute în Craiova şi în comunele Ișalnița, Almăj și Amărăștii de Sus, într-un dosar instrumentat de procurorii din Filiaşi. La activităţi au participat poliţişti ai Serviciului Criminalistic, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Biroului Rutier, poliţişti din cadrul IPJ Mehedinţi, dar şi jandarmi. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

„Au fost identificate mai multe recipiente din plastic, furtune, cuple, precum și cantitatea de 1.300 litri de combustibil, care au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, poliţiştii au oprit în trafic şapte autocisterne, fiind depistate cinci dispozitive artizanale de bruiare a aparatelor de măsurare a combustibilului. Toate cele şapte cisterne au fost indisponibilizate de poliţişti în vederea efectuării constatării tehnice de un expert autorizat”, au explicat oamenii legii.

Doi inculpaţi, prinşi în flagrant de poliţişti

În cadrul activităţilor, poliţiştii au depistat în flagrant un bărbat de 51 de ani, din comuna Malu Mare, angajat al unei societăţi de transport din Bucureşti. Suspectul a fost depistat într-o parcare din apropierea Centurii de Nord a Craiovei, în timp ce scotea combustibil dintr-o cisternă. Al doilea inculpat a fost depistat în Işalniţa, unde încerca să vândă 100 litri de motorină.

„Totodată, poliţiştii au depistat în flagrant delict un bărbat de 36 de ani, din Craiova, angajat al aceleiaşi societăţi de transport, care în timp ce se afla pe un spațiu viran de pe raza localităţii Ișalnița, ar fi oferit spre vânzare către o persoană, combustibilul extras din autocisternă, pe care l-ar fi depozitat în patru bidoane de 25 l fiecare. Prejudiciul total produs prin comiterea faptelor urmează a fi stabilit ulterior”, au mai precizat poliţiştii doljeni.

Şase inculpaţi, reţinuţi de poliţişti

În noaptea de 27 spre 28 august, polițiștii doljeni au dispus reţinerea a şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 34 şi 51 de ani. Toţi sunt acuzaţi de comiterea infracțiunii de furt calificat. Inculpţaii au fost încarceraţi în arestul IPJ Gorj, pentru că cel din Dolj este plin.

Oamenii legii mai spun că cei şase bărbaţi urma să fie duşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Filiaşi în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS