17 C
Craiova
sâmbătă, 14 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi suporteri, condamnaţi pentru vandalizarea sediului FCU Craiova

Doi suporteri, condamnaţi pentru vandalizarea sediului FCU Craiova

Judecătoria Craiova a condamnat la câte opt luni de închisoare, cu amânarea executării pedepsei, două persoane acuzate de distrugere. Potrivit anchetorilor, în dimineaţa zilei de 9 martie, cei doi au aruncat cu o substanţă neagră pe clădirea monument istoric în care are sediul FCU Craiova. Cu aceeaşi substanţă a fost stropit şi un Mercedes parcat în faţa clubului. În hotărârea instanţei se arată că cei doi inculpaţi au fost identificaţi cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele video.

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că cercetările în acest dosar de distrugere au fost începute după ce poliţiştii de la Secţia 1 Craiova s-au autosesizat.
„În dimineaţa zilei de 9 martie., în jurul orei 5.00, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Craiova s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe peretele exterior și pe ușa de acces în magazinul oficial al unui club sportiv din Craiova, persoane necunoscute au aruncat cu o substanță lichidă de culoare neagră. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, identificarea autorilor și luarea măsurilor legale”, au transmis oamenii legii.

Ulterior, pe 19 martie, oamenii legii au dispus reţinerea a doi suspecţi. O zi mai târziu, cele două persoane au fost plasate sub control judiciar de procurorii craioveni.

Sediul FCU şi un Mercedes, spoite cu vopsea

Cei doi inculpaţi din acest dosar au fost deferiţi justiţiei la începutul lunii mai. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunţat pe 12 august. Judecătorii au susţinut că substanţa a fost auncată pe uşa clubului, dar şi pe peretele clădirii.

„Cu ocazia efectuării cercetării la fața locului, instanța notează că s-a identificat o substanță lichidă de culoare albastru-închis fără miros specific aruncată pe uşa de acces în club, pe geamurile clubului, cât şi peretele exterior al clădirii.
Pe sol, pe o suprafață de aproximativ 5/3 metri, s-a observat aceeași substanță. În faţa clubului, la aproximativ trei metri de clădire se afla parcat autoturismul marca Mercedes, de culoare alb, care prezenta la partea frontală pe capotă, motor, grila centrală, faruri, bară față şi aripa dreapta față, urme de la aceeași substanță”, se arată în hotărârea instanţei.
Printr-o adresă emisă de Ministerul Culturii s-a precizat că imobilul situat în Municipiul Craiova, strada Sf. Dumitru, nr. 1, este monument istoric.

Cei doi inculpaţi, identificaţi cu ajutorul imaginilor video

Cei doi inculpaţi din acest dosar au fost identificaţi cu ajutorul imaginilor suprinse de camerele video. De altfel, oamenii legii au reuşit să stabilească traseul suspecţilor, maşina cu care s-au deplasat, dar şi că a fost vorba de doi suporteri.

„Instanța observă că a fost identificat autoturismul folosit de cei doi autori la săvârșirea faptei, și anume autoturismul marca Volkswagen, utilizat de către inculpat, membru activ al galeriei CSU Craiova(…). Tot imaginile video de pe camerele de supraveghere au relevat că, la scurt timp după săvârșirea faptei, în jurul orei 04.22, autoturismul marca Volkswagen a revenit în fața imobilului cu nr. 114. Din acesta a coborât inculpatul, însoţit de către un alt tânăr, identificat ca fiind inculpatul(…), de asemenea membru al galeriei, cei doi având semnalmentele și purtând articole vestimentare similare cu cele ale autorilor din prezenta cauză”, au mai susţinut judecătorii.

Doi suporteri, condamnaţi cu amânarea executării pedepsei

În urma percheziţiilor domiciliare, oamenii legii au găsit încălţăminte şi o geacă pătate cu aceeaşi vopsea. Pete de vopsea au fost găsite şi în maşina cu care s-au deplasat cei doi inculpaţi. Aceştia din urmă şi-au recunoscut fapta în faţa judecătorilor, „manifestându-şi regretul în acest sens”, se mai atară în hotărâre.

Cei doi inculpaţi au fost condamnaţi la câte opt luni de închisoare pentru distrugere. Instanţa a dispus amânarea executării pedepselor pe o perioadă de doi ani. În timpul judecăţii, persoana vătămată FCU 1948 Craiova Fotbal Club SA a renunţat la pretenţile civile.
Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă. Pe 22 august, unul dintre inculpaţii condamnaţi a formulat apel împotriva hotărârii Judecătoriei Craiova.

Citeşte şi: Motorină furată din cisterne, de angajaţii unor firme de transport

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS