20.1 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn alpinist român a murit pe Mont Blanc

Un alpinist român a murit pe Mont Blanc

Pe traseul din masivul Mont Blanc a murit, luni dimineaţă, un alpinist român după ce a căzut în coridorul Goûter, potrivit serviciilor de urgenţă, citate de France 3.

Bărbatul, al cărui nume nu este precizat de presa franceză, dar despre care se afirmă că avea 35 de ani, a căzut în gol circa 200 de metri, în urma unei ”erori tehnice”. Martorii l-au văzut căzând aproximativ 200 de metri, a declarat brigada de jandarmerie specializată (PGHM) din Chamonix.

Alpinistul a murit pe loc

Un alt alpinist a semnalat căderea sa salvatorilor montani, care au intervenit la ora locală 08.00 cu ajutorul unui elicopter Dragon 74.  Alpinistul a murit pe loc. Trupul victimei a fost transportat la firma de pompe funebre din Sallanches.

Mai multe decese au avut loc în cursul verii în masivul Mont Blanc, în special în defileul Goûter, considerat periculos şi situat pe traseul normal către vârful alpin. La sfârşitul lunii august, un alpinist în vârstă de 52 de ani a fost ucis de o cădere de pietre în acelaşi coridor. Căderile de pietre din această zonă sunt foate periculoase și au dus deja la moartea altor alpiniști, în ultimii ani. „Dar în cazul de astăzi, este vorba într-adevăr de o eroare tehnică”, explică PGHM din Chamonix.

Citește şi: Roxana Mînzatu, propunerea României pentru comisar european

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS