14.2 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean cu permisul de conducere anulat, condamnat pentru dare de mită

Doljean cu permisul de conducere anulat, condamnat pentru dare de mită

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare un bărbat de 66 de ani, din comuna Argetoaia, deferit justiţiei pentru dare de mită. Potrivit oamenilor legii, în iulie 2023, inculpatul a încercat să mituiască cu 500 de lei doi poliţişti care l-au depistat conducând deşi avea permisul de conducere anulat. În octombrie 2023 şi mai 2024, acelaşi bărbat a fost trimis în judecată în două dosare de conducere fără permis.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul de 66 de ani a fost depistat conducând cu permisul anulat pe data de 14 iulie 2023. La acea dată era cercetat într-un dosar de conducere fără permis, aşa că a încercat să mituiască poliţiştii pentru a nu se alege cu un alt dosar.

„În data de 14.07.2023, în jurul orei 10.30, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi purtând uniforma şi însemnele specifice, agentii de poliţie au oprit în trafic autoturismul marca Opel, în zona gării din oraşul Filiaşi, autoturism condus de inculpatul G.G., ocazie cu care au constatat că acesta nu avea asupra sa permisul de conducere. Inculpatul le-a relatat verbal faptul că avea anulat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice încă din anul 2010 şi i-a rugat pe poliţişti să nu îi facă probleme, întrucât mai era cercetat în cadrul unui dosar penal, precizând expres că este dispus să le „ofere ceva” în schimbul neluării măsurilor legale ce se impuneau, lăsându-l astfel să plece(…).

În continuare, inculpatul a insistat în oferirea de bani poliţiştilor pentru a fi lăsat să plece şi, la un moment dat, a aşezat suma de cinci sute de lei pe parbrizul autospecialei de poliţie cu care acţionau cei doi agenţi, în zona ştergătoarelor”, au susţinut anchetatorii.

Avea permisul anulat din anul 2006

Cei 500 de lei au fost ridicaţi de oamenii legii, iar bărbatul a fost dus la poliţie, unde a ajuns şi un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
În prezenţa anchetatorilor şi a ofiţerilor anticorupţie, bărbatul a recunoscut că a încercat să-i mituiască pe cei doi poliţişti. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar pentru dare de mită şi altul pentru conducere fără permis.
Ulterior, în urma verificărilor s-a stabilit că permisul bărbatului fusese anulat în aprilie 2006. Şi asta pentru că a fost condamnati pentru conducere sub influenţa alcoolului. De asemenea, s-a mai stabilit că la acea dată, era cercetat de procurorii din Filiaşi într-un dosar de conducere fără permis. Fapta a fost comisă în mai 2021, când inculpatul a fost depistat conducând acelaşi Opel, deşi avea permisul anulat.

Condamnat pentru dare de mită, judecat pentru conducere fără permis

Inculpatul a fost trimis în judecată în februarie 2024, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat săptămâna trecută, pe 29 august. Bărbatul a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită. În plus, a fost obligat să preteze 80 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Argetoaia. Judecătorii au mai dispus confiscarea sumei de 500 de lei. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de inculpat şi procurori.

În octombrie 2023, acelaşi bărbat a fost trimis în judecată pentru conducere fără permis, fapta comisă în mai 2021. Acest dosar se află pe rolul Judecătoriei Filiaşi. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 12 septembrie.
De asemenea, la sfârşitul lunii mai, doljeanul a fost deferit justiţiei în al doilea dosar de conducere fără permis. Este vorba de fapta comisă pe data de 14 iulie 2023. Dosarul a fost înregistrat tot pe rolul Judecătoriei Filiaşi şi urmează să intre în procedură de cameră preliminară.

Citeşte şi: Nouă persoane judecate pentru trafic de droguri, sub control judiciar

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS