17.5 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCel puțin patru morți și mai mulți răniți, în urma unui atac armat la un liceu din SUA

Cel puțin patru morți și mai mulți răniți, în urma unui atac armat la un liceu din SUA

Cel puţin patru persoane, doi elevi şi doi profesori, au fost ucise miercuri într-un atac armat la un liceu din statul american Georgia, comis aparent de un elev în vârstă de 14 ani al acestei şcoli, anunţă CNN.

Un atac armat la un liceu din Georgia, în Statele Unite, a provocat miercuri un număr încă neprecizat de victime, iar un suspect a fost arestat într-o scenă haotică în care poliţiştii au invadat campusul, iar elevii s-au grăbit să se adăpostească pe stadionul de fotbal, relatează Associated Press şi CNN.

Un suspect a fost reţinut

Un suspect a fost reţinut, a precizat biroul şerifului din comitatul Barrow într-o declaraţie.

Cu puţin înainte de ora locală 10:30, „ofiţeri de la mai multe agenţii de aplicare a legii şi personal de la pompieri/serviciile de urgenţă au fost trimişi la liceu în legătură cu un schimb activ de focuri care a fost raportat”, se arată în declaraţia biroului şerifului. „Au fost raportate victime, însă detalii privind numărul sau starea acestora nu sunt disponibile în acest moment”, menţionează comunicatul.

O înregistrare video realizată de un elicopter al WSB-TV a arătat zeci de vehicule ale autorităţilor de aplicare a legii şi ale serviciilor de urgenţă în jurul liceului Apalachee din comitatul Barrow, la aproximativ 80 de kilometri nord-est de Atlanta.

Un spital local primeşte pacienţi cu răni prin împuşcare, a declarat o sursă de la spital pentru CNN.

Cel puţin cinci ambulanţe şi o mare prezenţă activă a forţelor de ordine se aflau în campus, potrivit imaginilor video din afara şcolii. Cel puţin un elicopter medical a putut fi văzut transportând un pacient de la faţa locului. Imaginile de la faţa locului au arătat, de asemenea, oameni adunaţi pe un teren de fotbal din apropierea şcolii, în timp ce elevii păreau să se roage.

Suspectul reţinut este un elev al liceului în vârstă de 14 ani

Cel mai recent bilanţ anunţat de autorităţi indică patru morţi – doi elevi şi doi profesori – şi nouă răniţi. Suspectul reţinut este un elev al liceului în vârstă de 14 ani, care a sfârşit prin a se preda. El va fi pus sub acuzare pentru crimă şi va fi tratat ca un adult, au anunţat autorităţile. Deocamdată nu se ştie care este motivaţia gestului său, dar, din câte se pare, nu avea nicio legătură cu victimele.

Citeşte şi: A crescut numărul pensiilor speciale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS