19.8 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMinorul care şi-a înjunghiat prietena rămâne în arest

Minorul care şi-a înjunghiat prietena rămâne în arest

Instanţa de judecată a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un minor de 16 ani, acuzat de tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Potrivit anchetatorilor, inculpatul şi-a atacat şi înjunghiat prietena, în vârstă de 17 ani. Ulterior, minorul a încercat să-şi ia viaţa cu acelaşi cuţit. Incidentul violent a avut loc în Drobeta Turnu Severin, pe 23 februarie, în jurul prânzului. Inculpatul a fost arestat pe 5 martie, după ce a fost externat din spital.

Procuroii au precizat că minora de 17 ani a fost înjunghiată pe o stradă din zona Castelului de Apă din Drobeta Turnu Severin. A suferit mai multe leziuni, cele mai multe în zone vitale ale corpului.
„În data de 23.02.2024, în jurul orei 12.00, în timp ce se deplasa (în zona Castelului de Apă) împreună cu persoana vătămată, în vârstă de 17 ani, inculpatul B.R., în vârstă de 16 ani, i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu un cuţit, în zone vitale ale corpului (zona capului, zona gâtului şi zona toracică), provocându-i persoanei vătămate multiple leziuni. Potrivit concluziilor raportului de expertiză medico-legală, persoana vătămată a suferit numeroase leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu corp tăietor-înţepător. Leziunile traumatice necesită circa 70 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa persoanei vătămate.

Ulterior, inculpatul s-a autoagresat cu cuţitul, aplicându-şi mai multe lovituri în zona gâtului, cu intenţia de a-şi suprima viaţa. Potrivit concluziilor raportului de expertiză medico-legal, inculpatul a suferit leziuni traumatice care s-au produs prin lovire cu corp tăietor-înţepător. Leziunile traumatice necesită circa 20 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa inculpatului”, au precizat anchetatorii.

Tânără înjunghiată în apropierea unei şcoli

Anchetatorii au mai susţinut că atacul violent a avut loc în prezenţa mai multor trecători, dar şi în apropierea unei şcoli.
„În zona comiterii faptei (obiectiv turistic „Castelul de Apă”), se află şi o şcoală, precum şi mai multe spaţii comerciale. Prin modul de comitere a faptei, persoanelor prezente în zonă le-a fost creată o puternică stare de temere, fapta producând şi un puternic impact în rândul opiniei publice”, au mai precizat anchetatorii. Minorul de 16 ani a fost arestat preventiv pe data de 5 martie, după ce a fost externat. Mandatul de arestare a fost emis de Tribunalul Mehedinţi.

Marţi, pe 3 septembrie, judecătorii au dispus menţinerea măsurii preventive faţă de inculpatul minor. Acesta a fost deferit justiţiei la sfârşitul lunii aprilie. Următorul termen de judecată a fost stailit de instanţă pentru data de 23 septembrie.

Citeşte şi: Doljean cu permisul de conducere anulat, condamnat pentru dare de mită

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS