8.7 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCaraș-Severin: 12 incendii de vegetaţie uscată, izbucnite luni

Caraș-Severin: 12 incendii de vegetaţie uscată, izbucnite luni

Luni, pompierii militari din Caraş-Severin au acţionat luni pentru stingerea a 13 incendii, dintre care 12 au fost de vegetaţie uscată în care au fost arse peste 35 de hectare de teren. În unul dintre cazuri au fost distruse de flăcări două hectare de livezi de pruni, relevă datele centralizate pe parcursul zilei de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Potrivit sursei citate, au fost lichidate patru incendii, izbucnite în localităţile Iablaniţa – unde au ars un sălaş, două hectare de livezi de pruni, trei hectare vegetaţie uscată şi 10 căpiţe de fân, Moldova Nouă, Surducu Mare şi Topleţ – în care au ars 35 de hectare de vegetaţie uscată, transmite Agerpres.

Pompierii militari continuau să acţioneze pentru stingerea a şapte incendii izbucnite în localităţile Ciclova Montană, Oraviţa, Cornea, Reşiţa, Armeniş şi Globu Craiovei.

Cel mai semnificativ eveniment se înregistrează în localitatea Ciclova Montană

„Cel mai semnificativ eveniment se înregistrează în localitatea Ciclova Montană, unde unul dintre cele două incendii de vegetaţie şi fond forestier s-a extins la patru gospodării şi cinci anexe. Nu sunt înregistrate victime”, precizează ISU Caraş-Severin.

Pompierii au fost solicitaţi să intervină luni şi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de lemne, în localitatea Mehadia. Au ars buşteni şi rumeguş pe o suprafaţă de aproximativ 200 metri pătraţi, incendiul fiind în lichidare.

De la începutul acestui an, pompierii militari din Caraş-Severin au acţionat pentru limitarea şi stingerea a peste 800 de incendii izbucnite la vegetaţie uscată şi fond forestier. 

Citeşte şi: (VIDEO) Mai mulţi oameni au fost evacuaţi după o alarmă cu bombă la un hotel

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS