14 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBunuri contrafăcute, de 4.000.000 lei, descoperite la frontieră

Bunuri contrafăcute, de 4.000.000 lei, descoperite la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din Isaccea au descoperit bunuri contrafăcute. Acestea erau inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, în valoare de aproximativ 4.000.000 lei.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

În perioada 3-9 septembrie, o echipă comună formată din polițiști şi inspectori vamali a efectuat controlul fizic asupra unui camion înmatriculat în Ucraina. Acesta era încărcat cu bunuri din Turcia și avea ca destinație, sediul unei societăți comerciale din Ucraina.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul camionului se aflau:

  • 150 articole vestimentare,
  • 60 perechi încălțăminte,
  • 22 poșete damă,
  • 162.000 accesorii (recipiente, etichete și ambalaje, sticle, capace, pulverizatoare și recipiente cu esențe de parfum).
    Toate erau susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 4.000.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. La finalizarea cercetărilor urmează să fie luate masurile legale.

Citește și: Un mort în atacurile cu drone ucrainene asupra Rusiei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS