16.2 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDirectoarea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Mehedinți a recunoscut că a luat mită

Directoarea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Mehedinți a recunoscut că a luat mită

Directoarea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Mehedinți a recunoscut că a luat mită timp de un an școlar.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatei Andreea Florentina Bădescu, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (C.J.R.A.E.) Mehedinți, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
În cursul lunii octombrie 2023, Andreea Florentina Bădescu ar fi dispus ocuparea, pe perioada anului școlar 2023 – 2024, de către o persoană (cadru didactic, martor în cauză) a unui post de consilier școlar la o școală gimnazială de pe raza județului Mehedinți.
În legătură cu îndeplinirea acelei îndatoriri de serviciu, inculpata ar fi pretins de la persoana respectivă câte 1.500 lei lunar (suma pretinsă fiind redusă ulterior la 1.000 de lei lunar), de la data primirii primului salariu până la finalul anului școlar, aspect cu care cadrul didactic ar fi fost de acord.
Conform „înțelegerii” menționate anterior, începând cu luna noiembrie 2023, Andreea Florentina Bădescu ar fi primit, în două tranșe, suma totală de 1.500 lei, ultima plată (în valoare de 500 lei) ar fi fost efectuată în luna ianuarie 2024, când martorul a decis să nu mai facă acest lucru.
Ulterior, ca urmare a presiunilor exercitate de Andreea Florentina Bădescu, cadrul didactic i-ar fi remis în cursul lunii mai 2024 suma de 1.000 de lei.
Pe 12 iunie, martorul i-ar mai fi remis inculpatei în biroul acesteia și ultima tranșă în valoare de 5.500 de lei. Cu această ocazie s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Directoarea trebuie să facă muncă în folosul comunității

În prezența avocatului, Andreea Florentina Bădescu a declarat expres că:

  • recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa,
  • acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală,
  • este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate.

Femeia a fost condamnată la 2 ani și 3 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor:

  • de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice,
  • de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat,
  • de a ocupa funcția,
  • de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii (respectiv director al C.J.R.A.E. Mehedinți).

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe perioadă de 90 de zile, la Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin sau la Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți. Dosarul de urmărire penală privind-o pe inculpată au fost înaintate la Tribunalul Mehedinți.

Citește și: Olt: Incendiu într-o gospodărie din Dăneasa

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS