22.8 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCriminalii omului de afaceri din Sibiu, ucis în propria casă, daţi de gol de un plic de cafea

Criminalii omului de afaceri din Sibiu, ucis în propria casă, daţi de gol de un plic de cafea

În dosarul crimei de la Sibiu, unde un om de afaceri a fost torturat, jefuit și ucis în propria casă, au apărut detalii surprinzătoare.

Potrivit motivării Tribunalului Alba, un plic de cafea găsit în locuința vecină i-a dus pe anchetatori la făptași. Dosarul crimei se va judeca la Tribunalul Alba, fără a fi stabilit, pentru moment, un prim termen, scrie Alba24.ro.

Crima a avut loc pe 6 noiembrie 2023, în Sibiu. Atunci 3 indivizi au intrat în casa omului de afaceri Adrian Kreiner, l-au imobilizat, l-au torturat și au furat ceasuri în valoare de peste 200.000 de euro. Apoi, pentru a-și ascunde faptele, l-au ștrangulat, manevră în urma căreia victima a decedat.

Şi-au planificat lovitura în cele mai mici detalii

Imediat după comiterea crimei, cei 3 au plecat din țară. Făptașii, spun anchetatorii, și-au planificat lovitura în cele mai mici detalii. Timp de două zile au supravegheat atent locuința omului de afaceri, dintr-o clădire nelocuită, aflată în vecini de casa omului de afaceri. Acolo anchetatorii au găsit, ulterior, un ambalaj verde, cel mai probabil provenit de la un plic de cafea instant. Obiectul a fost ridicat și analizat de criminaliștii din București, iar rezultatele au fost cele care i-au dus pe anchetatori direct la capul grupării, Costi Cosmin Zuleam.

„(…) prilej cu care a fost identificat și ridicat un fragment de ambalaj de culoare verde, cel mai probabil provenind de la un pliculeț cu cafea instant. În urma prelucrării acelui fragment de ambalaj în cadrul Institutului Național de Criminalistică al I.G.P.R. s-a stabilit că, pe acea bucată de plastic există un amestec de profiluri genetice din care s-a extras un profil unic parțial, care apoi a fost rulat în bazele de date europene, context în care au rezultat 2 corespondențe: cu o persoană, o corespondență în Slovenia cu aceeași persoană, o corespondență într-o altă țară, cu aceeași persoană, și anume cu numitul Costi Cosmin Zuleam, născut la data de 6 mai 1992, în localitatea Valea Stanciului, județul Dolj”, se arată în motivarea instanței.

Anchetatorii au mers pe fir și au descoperit și cine erau complicii

Zuleam, scrie sursa citată, fusese condamnat anterior pentru mai multe furturi, în diferite țări din Europa. În Slovenia, profilul său genetic fusese introdus într-o bază de date la nivel european.

După identificarea lui, anchetatorii au mers pe fir și au descoperit și cine erau complicii săi: Laurențiu Ghiță și Marian Cristian Minae. Cei doi au fost prinși, între timp, în Scoția, respectiv Irlanda și se află în arest preventiv la Penitenciarul Aiud. Costi Cosmin Zuleam este încă liber. Acesta este dat în urmărire internațională, fiind la secțiunea „Most Wanted” pe site-ul Poliției Române.

Dosarul crimei se va judeca la Tribunalul Alba, după ce toți judecătorii de la Sibiu au devenit incompatibili. În data de 29 august 2024, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, fără a fi stabilit, pentru moment, un prim termen de judecată, mai scrie sursa citată. 

Citește şi: Patru răniţi după ce maşina în care se aflau s-a ciocnit cu alt autoturism

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS