14.5 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn craiovean aflat pe lista celor mai căutați infractori români, arestat la Bruxelles

Un craiovean aflat pe lista celor mai căutați infractori români, arestat la Bruxelles

Craioveanul Florin Cristian Nisipasiu, condamnat la 15 ani de închisoare pentru o tentativă de omor asupra unui om de afaceri român în Italia, a fost prins în Belgia și extrădat în România, anunță presa belgiană.

El făcea obiectul unui mandat internațional de arestare. A fost condamnat la aproape 15 ani de închisoare pentru o tentativă de omor.

Arestarea, rezultatul unei strânse cooperări judiciare internaționale între România și Belgia

Potrivit Reporter 24, arestarea a fost rezultatul unei strânse cooperări judiciare internaționale între România și Belgia, bazată pe schimburi de informații care au condus la identificarea și arestarea lui Nisipasiu la sfârșitul lunii iunie 2024, la Bruxelles, 024, în urma exploatării cu celeritate a unor date şi informaţii obţinute de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dolj, precum şi în urma cooperarii judiciare internaţionale cu autorităţile de aplicare a legii din Belgia, în Bruxelles a fost identificat, prins şi reţinut un bărbat de 38 de ani, din municipiul Craiova”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Florin Nisipasiu a fost condamnat la 14 ani și 8 luni de închisoare

Florin Nisipasiu a fost condamnat la 14 ani și 8 luni de închisoare pentru implicarea sa în tentativa de omor a lui Jean Crihan, un om de afaceri. Criminalul ar fi fost implicat într-o rețea mafiotă condusă de Alin Huc, alias „Oiță”. Acest grup organizat de patru indivizi ar fi plănuit asasinarea lui Crihan după ce acesta a refuzat să investească un milion de euro în traficul de droguri.

Pe 18 martie 2014, la prânz, infractorii au încercat să-și pună planul în aplicare, trăgând patru focuri de armă asupra lui Jean Crihan. În mod miraculos, acesta din urmă a supraviețuit atacului, iar abia în 2021 Nicolae Aivănoaei, presupusul autor al împușcăturilor, a fost arestat.

Florin Nisipasiu a fost extrădat în România

În urma arestării sale la Bruxelles, Florin Nisipasiu a fost extrădat în România, unde a fost încarcerat în Penitenciarul Rahova. Potrivit lui Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Dolj, Nisipasiu era în fruntea listei celor mai căutați infractori din țară.

Citeşte şi: Trump anunţă că refuză o nouă dezbatere cu Harris

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS