17.5 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) 34 de sirieni, opriţi la frontiera cu Ungaria

(VIDEO) 34 de sirieni, opriţi la frontiera cu Ungaria

-

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat 34 de sirieni care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Aceștia erau ascunşi în patru TIR-uri și două autoturisme.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-au prezentat pe sensul de ieşire din țară, trei cetățeni turci și doi români. Aceștia se aflau la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia şi a unor autoturisme înmatriculate în România.

Șoferii automarfarelor transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilă, piese auto și un utilaj industrial pentru societăți comerciale din Germania și Franța.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorci, printre bunurile transportate, respectiv în portbagajele autoturismelor, în total, 32 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. Poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, ce intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, polițiștii au efectuat controlul asupra unui automarfar ce transporta fructe din Turcia în Cehia. În urma controlului, au descoperit, în cabina șoferului, 2 persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Siria.

Poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor:

  • de trafic de migranți pentru șoferi,
  • tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijloacele de transport.

La finalizarea cercetărilor, urmează să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Citește și: O femeie din Balș și-a pierdut portofelul. I l-au adus înapoi jandarmii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O nouă tranşă pentru tichetele sociale, în luna octombrie

În luna octombrie va fi livrată o nouă tranşă...

ȘTIRI GdS