24 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentNoi explozii în Liban, care au vizat stațiile radio ale Hezbollah. Trei morți şi sute de răniți

Noi explozii în Liban, care au vizat stațiile radio ale Hezbollah. Trei morți şi sute de răniți

Noi explozii care au vizat dispozitive de comunicații folosite de grupul Hezbollah din Liban. Trei persoane au fost ucise, iar sute de persoane au fost rănite, a informat miercuri agenția de presă de stat, relatează Reuters.

Imaginile care circulă online par să arate dispozitive care au explodat sunt stații radio.

Totodată, pe rețelele de socializare apar imagini care arată că de data aceasta exploziile nu au implicat doar dispozitive de comunicații, ci și mașini.

Noile explozii vin la doar o zi după ce cel puțin 11 persoane au fost ucise

Noile explozii vin la doar o zi după ce cel puțin 11 persoane au fost ucise, iar alte peste 4.000 – inclusiv numeroși luptători ai grupării islamiste libaneze Hezbollah, medici, dar și ambasadorul Iranului la Beirut – au fost rănite în Liban, după ce pagerele pe care le aveau asupra lor pentru comunicații au explodat. 

Deși atacul nu a fost revendicat, suspectul de serviciu este Israelul, iar oficiali americani au și explicat pentru New York Times că membrii Mossad și IDF au pregătit minuțios operațiunea desprinsă parcă din filmele cu spioni, plasând material exploziv într-un lot de pagere importate în Liban şi destinate Hezbollah.

Citeşte şi: Secretara-şefă a Universităţii de Medicină din Bucureşti, dată dispărută. Este căutată de poliţişti

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS