26.7 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Două persoane, reținute pentru trafic de droguri

Dolj: Două persoane, reținute pentru trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova au reținut două persoane pentru trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc, în formă continuată.

Ieri, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au dispus, în 2 cauze penale, reținerea celor 2 persoane, pentru 24 de ore.

Pe parcursul lunii septembrie 2024, o persoană, de 35 de ani, ar fi deținut și vândut, în mod repetat, diferite cantități de cocaină (drog de mare risc) către consumatori din Craiova. Drogurile au fost vândute pentru sume cuprinse între 1.500 și 3.000 de lei.

În urma celor 3 percheziții efectuateieri, au fost descoperite și ridicate:

  • mai multe pungi,
  • 17 plicuri conținând o substanță albă pulverulentă,
  • un cântar electronic de mare precizie,
  • sume de bani în lei și euro,
  • alte mijloace de probă.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă a acesteia, pentru 30 de zile.

Din actele de urmărire penală efectuate într-un alt dosar penal, a rezultat că, în intervalul ianuarie – septembrie 2024, o persoană minoră, de 17 ani, ar fi procurat, deținut și vândut diferite cantități de canabis și rezină de canabis (droguri de risc) către consumatori din județul Dolj.

Contactul inițial între persoana cercetată și clienți s-ar fi realizat prin intermediul unor aplicații de comunicare online. Așa se stabiliea cantitatea de drog, prețul și a locul de întâlnire, pentru realizarea tranzacției.

În urma percheziției efectuate la domiciliul acesteia, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.

Tot astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă a acesteia, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS