24.5 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRotterdam: Un bărbat care striga „Allah Akbar” a înjunghiat persoane lângă podul Erasmus

Rotterdam: Un bărbat care striga „Allah Akbar” a înjunghiat persoane lângă podul Erasmus

O persoană a fost ucisă și alta grav rănită într-un incident de înjunghiere, joi seară, în orașul-port olandez Rotterdam. Polițiștii au arestat un suspect care a fost și el rănit, potrivit AP News.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Wessel Stolle, a declarat că ofițerii investighează înjunghierea de lângă podul Erasmus. Stolle a spus că nu există un motiv clar al incidentului, dar „ne uităm la toate scenariile posibile”.

https://x.com/i/status/1836880157744779296

Cotidianul olandez De Telegraaf, citând martori de la fața locului, a raportat că un bărbat a atacat oameni la întâmplare cu două cuțite în timp ce striga Allah Akbar, expresia arabă care înseamnă că Dumnezeu este grozav.

Stolle a spus că poliția de la fața locului a auzit și că bărbatul a strigat fraza și că „face parte din anchetă”.

Martor ocular

Un instructor sportiv, Reniël Renato David Litecia, a spus că l-a lovit pe atacator cu două bețe după ce l-a văzut atacând pe cineva și a reușit să ia cuțitele și să le arunce. El a spus că inițial a crezut că este o luptă, „dar când am început să alerg în acea direcție, am văzut că nu a fost o luptă. Era un bărbat cu două cuțite lungi care înjunghia un alt tânăr și când am început să strig, s-a întors și a început să se apropie de toți cei care erau în jurul lui.”

Un alt purtător de cuvânt al poliției, Kristel Arntz, a declarat că bărbatul ar fi atacat o persoană într-o parcare subterană și apoi o a doua victimă lângă o terasă aglomerată, lângă un capăt al podului care traversează râul New Maas care trece prin Rotterdam.

Arntz a mai spus că este prea devreme în investigație pentru a stabili un motiv. „Am arestat un suspect, îl vom interoga. Ne vom uita la toate declarațiile martorilor și apoi vom analiza care a fost posibilul motiv”, a spus ea.

Identitatea victimelor și a suspectului nu a fost imediat clară.

Citește și: (VIDEO) Tânăr din Poiana Mare, reținut pentru mai multe infracțiuni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS