24.5 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Grupare infracțională specializată în trafic de migranți din Gorj și Timiș, destructurată

(VIDEO) Grupare infracțională specializată în trafic de migranți din Gorj și Timiș, destructurată

-

Ofițeri de poliție judiciară din cadrul ITPF Timișoara au efectuat, ieri, trei percheziții pe raza județelor Gorj și Timiş, la grupare specializată în trafic de migranți.

Dosarul penal se referă la săvârșirea infracțiunilor de racolare, îndrumare, călăuzire, transportare, transferare sau adăpostire a unei persoane, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, pentru a obține direct sau indirect un folos material.

În perioada martie 2024 – septembrie 2024, mai multe persoane, cetățeni români și străini (afgani și pakistanezi) au desfășurat activități ilicite din sfera traficului de migranți.

Modul de operare

Ca mod de operare, o parte din migranți erau călăuziți pentru a trece ilegal frontiera din Bulgaria în România, sau racolați din rândul celor aflați legal pe teritoriul României. Apoi, erau transportați și adăpostiți în diferite imobile sau unități de cazare de pe raza județelor Timiș și Gorj. Ulterior erau preluați și transportați până în apropierea frontierei dintre România cu Serbia sau Ungaria.

Aici, migranții erau îndrumați să treacă ilegal frontiera de stat pe jos. Membrii rețelei le indicau direcția de deplasare cu ajutorul sistemului GPS sau prin telefon în sistem video-call. Erau așteptați și preluați după trecerea frontierei pentru a fi transportați în state din Spațiul Schengen. Migranții achitau sume cuprinse între 2.500 – 11.000 euro/dolari de persoană rețelei.

Pe perioada monitorizării, au fost documentate mai multe transporturi de migranți. Membrii grupului au încercat să scoată ilegal din România peste 50 de migranți de origine afro-asiatică.

Activitățile au fost realizate cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș și Mehedinți. La acțiune au participat jandarmi din Timișoara și Mehedinți.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic, din cadrul Direcția de Operațiuni Speciale al Poliției Române.

Citește și: Olt: Un mort în accidentul de pe DN 65

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:07

(VIDEO) Tânăr din Poiana Mare, reținut pentru mai multe...

Polițiști din Poiana Mare au reținut, pentru 24 de...

ȘTIRI GdS