19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) 4 morți și 17 răniți după un atac într-un cartier de divertisment din Birmingham, Alabama

(VIDEO) 4 morți și 17 răniți după un atac într-un cartier de divertisment din Birmingham, Alabama

-

Patru persoane au fost ucise și alte 17 au fost rănite când mai mulți trăgători au deschis focul sâmbătă seara într-un cartier de divertisment plin de viață din Birmingham, Alabama. Poliția crede că a fost o „lovitură” vizată.

Imediat după ora 23:00, mai multe persoane au condus până în zona Five Points South, au coborât din vehicul și au început să tragă. Apoi s-au întors și au plecat, a declarat duminică șeful poliției din Birmingham, Scott Thurmond.

Polițiștii consideră că trăgătorii au lovit o persoană, iar celelalte victime au fost prinse în focul încrucișat.

„Cineva era dispus să plătească bani pentru ca acea persoană să fie ucisă”, a spus Thurmond.

Detectivii încă „lucrează pentru a determina cine a fost ținta vizată, a declarat departamentul de poliție într-un comunicat de presă. Fără niciun suspect în arest, Departamentul de Poliție din Birmingham colaborează cu FBI și alte agenții pentru a investiga, îndemnând pe oricine are informații să se prezinte la poliție.

Trăgătorii au folosit dispozitive de conversie a mitralierelor

„Se crede” că trăgătorii au folosit dispozitive de conversie a mitralierelor, potrivit comunicatului de presă de duminică. Dispozitivele pot fi folosite pentru a depăși mecanismul de declanșare a unui pistol, astfel încât acesta funcționează ca o mitralieră.

Biroul procurorului american din Birmingham a anunțat o inițiativă de reprimare a dispozitivelor în iulie.

Dispozitivele de conversie „pot transforma pistoalele și puștile semi-automate în arme complet automate în mai puțin de 60 de secunde”, potrivit Biroului pentru Alcool, Tutun, Arme de Foc și Explozivi.

Guvernul federal consideră că dispozitivele mici în sine sunt mitraliere ilegale. Chiar și fără o armă de foc însoțitoare, deținerea acestora este ilegală.

Randall Woodfin, primarul din Birmingham, a spus că violența cu armele este la un „nivel epidemic” în oraș. „Vreau să lucrez cu statul pentru a rezolva această problemă”, a spus el.

Identitatea victimelor

Ofițerii au găsit doi bărbați și o femeie care nu răspundeau, cu răni împușcate, iar toți trei au fost ulterior declarați morți la fața locului, a declarat ofițerul de poliție din Birmingham Truman Fitzgerald. Peste 100 de carcase de obuze au fost recuperate de la fața locului, potrivit șefului poliției.

O a patra victimă, un bărbat adult, a fost declarată decedată la Spitalul Universității din Alabama, potrivit personalului spitalului. Poliția a declarat anterior că 18 victime au fost rănite.

Poliția a identificat trei dintre cele patru persoane ucise ca fiind Anitra Holloman, 21 de ani; Tahj Booker, 27 de ani; și Carlos McCain, 27 de ani. Autoritățile încă lucrează pentru a identifica victima de sex masculin rămasă, potrivit comunicatului de presă de duminică.

Condoleanțe pentru familiile victimelor

Casa Albă se coordonează cu oficialii de stat și locali după împușcătură, potrivit Stef Feldman, directorul Biroului Casei Albe pentru Prevenirea violenței cu armele.

„Președintele Biden și vicepreședintele Harris se alătură americanilor din întreaga țară în rugăciune pentru familiile afectate de această violență fără sens”, a spus ea într-un comunicat de presă. „Americanii nu ar trebui să trăiască așa. Și nu putem lăsa să devină normal.”

Orașul se angajează să găsească trăgătorii implicați, a declarat Woodfin pentru CNN duminică seara.

„Concentrarea noastră și prioritatea noastră este literalmente trăgatorul sau trăgătorii care au comis această crimă odioasă – pentru a ne asigura că îi putem scoate de pe stradă”, a spus el.

Violență „devastatoare”

Incidentul se numără printre cele 404 împușcături în masă din Statele Unite până acum în acest an, potrivit Arhivei pentru violență cu arme. Arhiva, ca și CNN, definește o împușcătură în masă ca fiind cea în care sunt împușcate cel puțin patru persoane, excluzând împușcatorul.

În timp ce ratele criminalității sunt în scădere la nivel național, Birmingham a înregistrat o creștere la începutul acestui an.

Datele FBI arată că ratele de crime au scăzut cu peste 26% la nivel național în primele trei luni ale anului 2024, comparativ cu aceeași perioadă din 2023. Începând cu 4 martie, poliția din Birmingham a raportat 17 crime în acest an, comparativ cu 12 în aceeași perioadă a anului trecut. o creștere de 41,7%.

Un alt atac soldat cu patru morți și 10 răniți

O împușcătură într-un club de noapte din oraș în iulie a provocat moartea a patru persoane și alte 10 rănite. Patru bărbați au fost împușcați și uciși în afara unei biblioteci publice în februarie.

Primarul a cerut legi „mai stricte și mai dure” „pentru a oferi poliției din Birmingham instrumentele necesare pentru a scoate trăgătorii de pe străzi înainte de un incident ca acesta”, în interviul său de duminică.

El a atras o atenție deosebită dispozitivelor de conversie. „Sunt ilegale la nivel federal, dar nu la nivel de stat”, a spus el. „Trebuie să investigăm pe cei care produc și vând aceste dispozitive de conversie.”

Aplicarea unei reglementări mai stricte privind armele „necesită o schimbare politică la fiecare nivel”, a spus Woodfin. „Ne cere să ne suflecăm mânecile și să facem legi de bun simț care să salveze vieți.”

Five Points South este o zonă aglomerată, cunoscută pentru restaurantele, cluburile de noapte, pub-urile și localurile cu muzică live din apropierea Universității din Alabama din campusul și centrul orașului Birmingham.

Ca un „film de groază”

Gabriel Eslami, de 24 de ani, stătea în fața la Hush, un bar cu narghilea, în jurul orei 23:00. „Deodată, au fost doar împușcături, împușcături, împușcături”, a spus Eslami pentru CNN. „Am început să alerg pentru viața mea.” La mai puțin de trei secunde mai târziu, Eslami a spus că nu a putut să-și simtă piciorul și a căzut la pământ.

Ceea ce a văzut în continuare, Eslami a descris-o drept un „film de groază”.

„Sunt cadavre întinse pe tot trotuarul, cu fum de armă în aer. Am văzut oameni ascunși în spatele mașinilor, întinși sub mașini”, a spus el.

Eslami, de teamă să nu mai curgă sânge, a sunat la 911, dar apoi l-a auzit pe prietenul și fostul coleg de clasă JaMarlin Sewell strigându-și numele. Sewell l-a dus de urgență la spital, unde Eslami a spus că haosul a continuat, pacienții țipau din cauza rănilor lor.

Medicii i-au spus că glonțul care l-a lovit din spate se afla la milimetri de artera lui.

„Nici măcar nu știu cuvintele pentru a descrie ceea ce simt știind că am fost suficient de binecuvântat pentru a scăpa cu răni minime și unii oameni nu s-au dus acasă în noaptea aceea”, a spus Eslami.

„Acest lucru trebuie să înceteze”, a spus el pentru CNN. „Suntem tineri adulți și nici măcar nu mai putem trăi o viață plină.”

Citește și: O locomotivă a deraiat la Turceni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ABA Jiu: Amenzi de 725.000 lei pentru poluarea apelor

Inspectorii Administrației Bazinale de Apă Jiu au aplicat, în...

ȘTIRI GdS