13.6 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi proxeneţi şi clienţii lor, condamnaţi în acelaşi dosar

Doi proxeneţi şi clienţii lor, condamnaţi în acelaşi dosar

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au condamnat doi tineri de 20 şi 27 de ani, acuzaţi de trafic de minori și act sexual cu un minor. Potrivit anchetatorilor, în toamna anului 2022, cei doi au exploatat sexual o minoră de 12 ani. Inculpaţii au fost condamnaţi la patru ani şi şase luni, respectiv opt ani şi opt luni de închisoare. Alături de cei doi au fost condamnaţi alţi şapte inculpaţi, clienţi ai proxeneţilor. Aceştia din urmă au fost deferiţi justiţiei pentru act sexual cu un minor și folosirea serviciilor unei persoane exploatate.

Procurorii DIICOT au precizat că cei doi inculpaţi au comis infracţiunile în octombrie 2022.
„În cauză s-a reținut că, în luna octombrie 2022, cei doi inculpați din județul Dolj au racolat, în scopul exploatării sexuale, o persoană vătămată minoră. Inculpații, prin inducerea în eroare a persoanei vătămate, invocând o pretinsă relație, au determinat-o să întrețină relații sexuale cu bărbați dispuși să plătească un asemenea serviciu. Sumele de bani obținute din exploatarea persoanei vătămate erau ulterior însușite de inculpați”, au explicat anchetatorii.
Pe 10 noiembrie 2022, procurorii DIICOT au dispus reţinerea celor doi inculpaţi. Este vorba de doi tineri de 18 şi 25 de ani, la data faptelor, care au fost acuzaţi de trafic de minori și act sexual cu un minor. Cei doi au fost arestaţi preventiv pe data de 11 noiembrie. Mandatele de arestare au fost emise de Tribunalul Dolj.

Clienţii proxeneţilor, judecaţi în acelaşi dosar

Pe 1 martie 2023, cei doi inculpaţii au fost deferiţi justiţiei, alături de opt clienţi identificaţi de anchetatori.
Procurorii DIICOT au stabilit că cele opt persoane, printre care doi minori, au plătit sume de 50, 100 de lei sau 100 de euro pentru a întreţine releţii sexuale cu minora de 12 ani. Cei opt inculpaţi au fost acuzaţi de act sexual cu un minor și folosirea serviciilor unei persoane exploatate. Anchetatorii au mai stabilit că şi tinerii de 18 şi 25 de ani au întreţinut relaţii sexuale cu victima.
Potrivit legii, utilizarea serviciilor unei persoane exploatate sexual, atunci când beneficiarul ştie că este vorba de victima traficului de persoane sau de minori, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Pedepse cu executare pentru şapte dintre inculpaţi

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat săptămâna trecută, pe 20 septembrie. Doljenii acuzaţi de trafic de minori au fost condamnaţi la patru ani şi şase luni, respectiv opt ani şi opt luni de închisoare. Din pedepse se scade perioada petrecută de cei doi inculpaţi în arest preventiv (10 noiembrie 2022 – 20 septembrie 2024). Instanţa a mai dispus menţinerea arestului preventiv faţă de inculpaţi.

Cinci dintre clienţii proxeneţilor au primit pedepse cuprinse între 3 ani şi 6 luni şi 5 ani şi 4 luni de închisoare. Un alt inculpat din dosar a fost achitat. Faţă de un inculpat minor la data faptelor, instanţa a dispus asistarea zilnică pe o perioadă de 6 luni. Al doilea inculpat minor a fost obligat să urmeze un stagiu de formare civică pe o durată de 3 luni. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de părţile din dosar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS