23.4 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljeanul care a înjunghiat două femei în cimitir, trimis după gratii

Doljeanul care a înjunghiat două femei în cimitir, trimis după gratii

Curtea de Apel Craiova a respins apelul formulat de un bărbat de 45 de ani, din comuna Brădeşti, condamnat la 10 ani şi 9 luni de închisoare pentru tentativă de omor, loviri sau alte violenţe şi încălcarea ordinului de protecţiei. Potrivit oamenilor legii, bărbatul le-a atacat cu un cuţit pe fosta concubină şi pe mama acesteia. Incidentul violent a avut loc pe 6 mai 2023, în Cimitirul Ungureni din Craiova.

Poliţiştii doljeni au precizat că cele două femei au suferit leziuni la nivelul mâinilor şi capului.

„La data de 6 mai 2023, în jurul orei 13.05, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova au fost sesizați de o femeie de 45 de ani, din municipiul Craiova, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în incinta Cimitirului Ungureni ar fi fost agresată fizic de fostul concubin, pe numele acestuia existând ordin de protecție.

La fața locului s-a deplasat de urgență o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova, fiind găsită apelanta împreună cu mama acesteia. Ambele prezentau leziuni traumatice şi au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. La scurt timp a fost identificat și fostul concubin al femeii, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din comuna Brădești, care a fost condus la audieri.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că bărbatul s-a deplasat din comuna Brădești către municipiul Craiova, iar în incinta cimitirului Ungureni le-ar fi agresat pe fosta concubină și pe mama acesteia, cu un obiect tăietor-înțepător. Acestea au suferit vătămări la nivelul brațelor și capului”, au precizat poliţiştii.  

A încălcat ordinul de protecţie

Oamenii legii au stabilit că, în februarie 2023, instanța a emis un ordin de protecție pe numele bărbatului. Prin ordinul de protecţie, valabil până în iunie 2023, bărbatul era obligat să nu se apropie de fosta concubină la o distanță mai mică de 100 de metri.

Cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Pe 7 mai 2023, suspectul a fost arestat preventiv. A fost acuzat de tentativă de omor asupra unui membru de familie, loviri sau alte violenţe şi încălcarea ordinului de protecţiei.

Bărbatul care a înjunghiat două femei, condamnat definitiv

Inculpatul a fost deferit justiţiei în mai 2023, în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat pe 28 decembrie.

Inculpatul a fost condamnat la 10 ani, 9 luni şi 10 zile închisoare pentru faptele comise. Judecătorii au mai dispus menţinerea arestului preventiv faţă de inculpat. Bărbatul a fost obligat să achite Spitalul de Urgenţă Craiova suma de 732 de lei. Suma reprezintă cheltuielile de spitalizare ale persoanelor vătămate. Fosta concubină a inculpatului a renunţat la pretenţiile civile. În schimb, inculpatul a fost obligat să achite suma de 10.000 de lei mamei fostei concubine.

Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de bărbatul condamnat la Curtea de Apel Craiova. Instanţa a respins ca nefondat apelul formulat de inculpat, aşa că bărbatul urmrează să execute pedeapsa stabilită de Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS