16.8 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBărbat reţinut după ce a ridicat un colet cu cocaină

Bărbat reţinut după ce a ridicat un colet cu cocaină

Procurorii DIICOT din Craiova au dispus reţinerea unui bărbat de 46 de ani, acuzat de trafic de droguri de mare risc și complicitate la introducerea în țară de droguri de mare risc. Suspectul a fost prins în flagrant, miercuri, în timp ce ridica un colet în care erau ascunse 20 de grame de cocaină. Potrivit oamenilor legii, coletul a fost expediat din Spania printr-o firmă de coletărie.

Acnhetatorii eu explicat că drogurile erau ascunse printre celelalte bunuri din colet.
„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, de 46 de ani, cercetată pentru trafic de droguri de mare risc și complicitate la introducerea în țară de droguri de mare risc.

Persoana în cauză a fost prinsă în flagrant delict, în timp ce ar fi ridicat un pachet ce ar fi fost introdus în țară din Spania, prin intermediul unei firme de coletărie, în care se aflau ascunse, printre diverse bunuri, aproximativ 20 de grame de cocaină. În urma percheziției efectuate, pe 25 septembrie, la domiciliul persoanei, au fost descoperite și ridicate un cântar electronic de precizie, precum și alte mijloace de probă”, au precizat oemnii legii.

Tot miercuri, procurorii DIICOT au dispus reţinerea suspectului. Acesta urma să fie dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Minor de 17 ani, vânzător de canabis

Joi, pe 26 septembrie, Curtea de Apel Craiova a respins contestaţia formulată de un minor de 17 ani. Acesta a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri de risc. Procurorii DIICOT susţin că, începând cu luna ianuarie, suspctul a vândut canabis consumatorilor din Dolj.

„În intervalul ianuarie-septembrie 2024, un inculpat minor, în vârstă de 17 ani, a procurat, deținut și vândut diferite cantități de canabis și rezină de canabis (droguri de risc) către consumatori din județul Dolj. Contactul inițial între inculpat și clienți se realiza prin intermediul unor aplicații de comunicare online pentru stabilirea cantității de drog, a prețului și a locului de întâlnire pentru realizarea tranzacției. În urma percheziției efectuate la domiciliul acestuia au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă”, au transmis procurorii.

Inculpatul a fost arestat preventiv pe 20 septembrie. Mandatul de arestare a fost emis de Tribunalul Dolj. Inculpatul a contestat decizia instanţei la Curtea de Apel Craiova. Joi, pe 26 septembrie, instanţa a respins ca nefondată contestaţia inculpatului. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Citeşte şi: Craioveanul care a tâlhărit două femei, condamnat la doi ani de închisoare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS