29.5 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Acțiune a polițiștilor la regimul deșeurilor și substanțelor periculoase

Dolj: Acțiune a polițiștilor la regimul deșeurilor și substanțelor periculoase

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au organizat, ieri, între orele 10.00 – 16.00, o acţiune pe linia deşeurilor şi substanţelor periculoase.

În acţiune au fost angrenaţi şi:

  • poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice,
  • polițiști ai Secţiei 2 Craiova, polițiști ai Biroului Rutier,
  • specialişti din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Dolj.

Acţiunea s-a desfăşurat în municipiul Craiova şi comuna Işalniţa. Acțiunea a vizat verificarea legalității operațiunilor derulate de către persoanele fizice și juridice la regimul deșeurilor și substanțelor periculoase.

Cu această ocazie, au fost verificaţi cinci operatori economici,potrivit IPJ Dolj. Au fost legitimate 46 de persoane şi verificate 34 de autovehicule. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 3 sanţiuni contravenţionale, în valoare de 30.000 de lei şi a fost constatată o infracţiune.

Un administrator nu a permis accesul organelor de control în socitetate

Cu ocazia controlului efectuat în comuna Işalniţa, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, din comuna Gighera, administratorul acestei societăți comerciale, un bărbat de 51 de ani, din comuna Gighera, nu a permis accesul organelor de control abilitate pentru verificarea activităților fiscale.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicarea, sub orice formă, a organelor competente de a intra, în condițiile prevăzute de lege, în sedii, incinte ori pe terenuri, cu scopul efectuării verificărilor financiare, fiscale sau vamale. La finalizare cercetărilor urmeză să fie propusă soluţie prin unitatea de parchet competentă.

Citește și: Cod galben și portocaliu de ploi torențiale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS