19.5 C
Craiova
luni, 30 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj42 de doljeni au rămas fără permis

42 de doljeni au rămas fără permis

Poliţiştii rutieri doljeni au continuat acțiunile pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie. 42 de doljeni au rămas fără permis.

Au fost folosite aparatele radar, aparatele etilotest şi aparatele drugtest.

Au fost legitimate și verificate peste 450 de persoane, fiind controlate și aproximativ 380 de autovehicule. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 271 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 80.000 de lei.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 42 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

Au fost oprite din a circula pe drumurile publice 20 de autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale celor 20 de autovehicule au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

Înregistrat de aparatul radar cu viteza peste limita legal admisă

Un tânăr, de 25 de ani, din comuna Țuglui, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe DJ 561, din comuna Cerăt, cu viteza de 113 km/h (+63 km/h).
Acesta a fost sancționat contravențional. A fost dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile.

Depistat la volan sub influența alcoolului

Polițiști din cadrul Secției nr.5 Rurală Pielești au depistat , azi noapte, un bărbat, de 44 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Pielești.
Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentrație de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Citește și: (VIDEO) Turneul național „Cinestezia”. Opt concerte unice de cinematic pop, care încep în Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS