11.7 C
Craiova
luni, 30 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAlcoolul contrabandă ucide șase persoane în Iran

Alcoolul contrabandă ucide șase persoane în Iran

Șase persoane au murit din cauza otrăvirii cu alcool în nordul Iranului, după ce au consumat băutură ilegală.

Iranul a interzis producția și consumul de băuturi alcoolice după Revoluția Islamică din 1979, potrivit www.barrons.com. De atunci, alcoolul de contrabandă și nereglementat a proliferat pe piața neagră. Metanolul este adesea adăugat în băuturi ca alternativă mai ieftină la etanol.

Agenția oficială de știri IRNA a anunțat că patru persoane au murit în provincia nordică Gilan.

„Din 20 de persoane otrăvite fie cu etanol, fie cu metanol, patru cu vârste cuprinse între 22 și 40 de ani au murit din cauza otrăvirii severe”, a declarat Mohammad Taghi Ashoubi, președintele Universității de Științe Medicale din Gilan. Alții au fost internați, a adăugat el, inclusiv șase în stare gravă. Într-un incident similar, două persoane au murit în provincia vecină Mazandaran și trei sunt internate.

Condamnați la moarte pentru că au vândut alcool

În septembrie anul trecut, patru persoane au fost condamnate la moarte pentru că au vândut alcool contaminat care a ucis 17 persoane. Alte zeci de ăersoane au fost internate la spital cu câteva luni mai devreme.

În apogeul pandemiei de Covid în 2020, cel puțin 210 iranieni au murit după ce au consumat alcool contrafăcut, crezând în mod fals că este un remediu pentru virus.

Doar membrii minorităților creștine, evreiești și zoroastriene din Iran sunt scutiți de interdicția alcoolului. Străinii sunt obligați să o respecte.

Citește și: (VIDEO) 18 cetățeni străini depistați într-o autoutilitară

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS