8.7 C
Craiova
marți, 1 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBărbatul acuzat că a ucis în bătaie un cioban rămâne în arest

Bărbatul acuzat că a ucis în bătaie un cioban rămâne în arest

Curtea de Apel Craiova a dispus menţinerea arestului preventuv faţă de un bărbat de 50 de ani, din Calafat, condamnat la şapte ani şi zece luni de închisoare pentru loviri cauzatoare de moarte. Potrivit oamenilor legii, inculpatul, care deţinea o stână în satul Golenţi, a lovit cu pumnii şi picioarele un bărbat de 48 de ani, cioban la stână. Incidentul violent a avut loc pe 25 iunie 2023, iar victima a decedat pe 13 iulie.

Potrivit oamenilor legii, victima a fost agresată după ce ar fi pierdut mai multe animale.
„Din cercetări s-a stabilit că, în seara zilei de 25 iunie 2023, ora 20.50, un bărbat de 48 de ani, din comuna Cetate, angajat ca îngrijitor la o stână de animale din satul Golenţi, pe fondul pierderii unor animale aflate în supraveghere, ar fi fost lovit în repetate rânduri cu pumnii şi picioarele de un bărbat de 50 de ani, proprietarul stânei. Bărbatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În urma examinării medico-legale, s-a apreciat că leziunile produse au pus în primejdie viaţa victimei”, au explicat poliţiştii. Ulterior, pe 29 iunie 2023, bărbatul de 50 de ani a fost arestat preventiv pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală.

Cioban lovit cu pumnii şi picioarele

Bărbatul de 48 de ani a decedat pe data de 13 iulie din cauza leziunilor suferite. Cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Anchetatorii au susţinut că victima a fost lovită cu picioarele şi după ce a cazut la pământ.
„În actul de sesizare al instanţei s-a reţinut că, în data de 25.06.2023, în jurul orei 20.50, inculpatul a lovit în mod repetat cu pumnii şi picioarele victima în zona capului şi a trunchiului, inclusiv după ce aceasta a căzut la sol, producându-i leziuni traumatice ce au condus la decesul victimei în data de 13.07.2023”, au susţinut procurorii. Inculpatul a fost deferit justiţiei în septembrie 2023, în stare de arest preventiv.

Bărbatul acuzat că a ucis în bătaie un cioban rămâne în arest

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat, pe 17 ianuarie.
Inculpatul a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru loviri cauzatoare de moarte. După contopirea cu o pedeapsă de un an de închisoare primită într-un dosar de furt, bărbatul a fost condamnat la şapte ani şi zece luni închisoare. Instanţa a admis acţiunea civilă formulată de o rudă a victimei şi a dispus ca inculpatul să-i plătească 25.000 de euro drept daune morale. De asemenea, judecătorii au dispune instituirea sechestrului asupra bunurilor inculpatului până la concurenţa sumei de 25.000 de euro.

Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de bărbatul condamnat la Curtea de Apel Craiova. La termenul de pe 30 septembrie, instanţa a dispus amânarea pronunţării unei hotărâri pentru data de 28 octombrie. Tot pe 30 septembrie, judecătorii au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de inculpat. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS