8.7 C
Craiova
miercuri, 2 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţişti de frontieră acuzaţi de dare de mită, scoşi de sub control judiciar

Poliţişti de frontieră acuzaţi de dare de mită, scoşi de sub control judiciar

Curtea de Apel Craiova a dispus revocarea controlului judiciar faţă de 13 din cei 23 de poliţişti de frontieră de la Calafat, deferiţi justiţiei într-un dosar de corupţie. Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2023, inculpaţii ar fi dat superiorilor diverse sume de bani. În schimbul mitei, ofiţerii ar fi trebuit să nu le verifice activitatea. Inculpaţii au fost arestaţi preventiv pe 22 noiembrie 2023, iar după câteva zile au fost plasaţi sub control judiciar.

Odiţerii anticorupţie anunţau, în noiembrie 2023, o acţiune care viza mai mulţi poliţişti de frontieră din Calafat. Oamenii legii au explicat atunci că poliţiştii erau suspectaţi de comiterea unor infracţiuni de corupţie, cum ar fi luare de mită, darea de mită şi abuzul în serviciu.

În iulie, procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a 23 de inculpaţi. Aceştia din urmă au fost deferiţi justiţiei numai pentru dare de mită, nu şi pentru luare de mită şi abuz în serviciu.
„În perioada martie – noiembrie 2023, în calitate de agenti de poliție de frontieră în cadrul I.T.P.F. Giurgiu – Sectorul Poliției de Frontieră Calafat – Punctul de Trecere a Frontierei Calafat – Compartimentul Ture Serviciu, în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpații au remis colaboratorilor autorizati în cauză, superiori ierahic, diverse sume de bani și alte bunuri pentru ca aceştia să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu, în sensul de a nu exercita în mod judicios atribuțiile de verificare și control asupra activității lor, respectiv să nu ia măsurile legale in consecință”, au precizat anchetatorii.

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi încă nu a intrat în procedura de cameră preliminară.

Poliţişti de frontieră acuzaţi de dare de mită, scoşi de sub control judiciar

Pe 22 noiembrie 2023, Tribunalul Dolj a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a 23 de inculpaţi. Hotărârea instanţei a fost contestată de poliţiştii de frontieră la Curtea de Apel Craiova. pe 28 noiebrie, instanţa a dispus plasarea sub control judiciar a inculpaţilor. Ulterior, pe 12 septembrie 2024, Tribunalul Dolj a dispus menţinerea controlului judiciar faţă de cei 23 de inculpaţi. Decizia instanţei a fost contestată la Curtea de Apel Craiova de 13 dintre inculpaţi. Instanţa a admis contestaţiile inculpaţilor şi a dispus revocarea măsurii preventive.
Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Citeşte şi: Doljean judecat pentru comiterea a şapte infracţiuni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS