23.4 C
Craiova
miercuri, 2 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPunctul de trecere a frontierei dintre Ucraina şi România de la Orlivka (Isaccea), avariat în urma atacurilor ruse

Punctul de trecere a frontierei dintre Ucraina şi România de la Orlivka (Isaccea), avariat în urma atacurilor ruse

Punctul de trecere a frontierei dintre Ucraina şi România de la Orlivka (Isaccea) a fost avariat în urma atacurilor ruse.

Dronele ruseşti au atacat peste noapte infrastructura portuară din regiunea Odesa din sudul Ucrainei. Au avariat o instalaţie de cereale şi clădiri la punctul de trecere a frontierei cu România de la Orlivka (Isaccea). A fost întreruptă alimentarea cu energie electrică a mii de persoane în regiunea Sumî din nord, au declarat oficialii ucraineni, relatează Reuters.

Punctul de trecere a frontierei dintre Ucraina şi România de la Orlivka (Isaccea) a fost avariat în urma atacurilor ruse. Doi şoferi de camion, inclusiv un cetăţean turc, au fost răniţi, conform news.ro.

Doi şoferi de camion, inclusiv un cetăţean turc, au fost răniţi

Atacul a lovit districtul Izmail din Ucraina, în apropiere de fluviul Dunărea, a declarat guvernatorul regional Oleh Kiper pe Telegram.

„Rusia continuă să ducă un război împotriva cerealelor şi a securităţii alimentare globale”, a declarat şi Oleksi Kuleba, viceprim-ministru pentru reconstrucţie, raportând daune la instalaţia de cereale şi la clădirile administrative de la punctul de trecere Orlivka (Isaccea). Punctul de trecere a suspendat temporar operaţiunile din cauza atacului, a adăugat Kiper. Doi şoferi de camion, inclusiv un cetăţean turc, au fost răniţi, potrivit oficialilor.

Separat, atacul a lovit o substaţie electrică din nordul regiunii Sumî, deteriorând echipamentul, a declarat Ministerul Energiei din Ucraina pe Telegram. Operatorul de reţea din regiunea Sumî a declarat că atacul a dus la întreruperi de curent pentru peste 80.000 de consumatori.

Substaţiile din regiunea centrală Cerkasî au rămas, de asemenea, fără curent din cauza căderii unor resturi de drone, a declarat ministerul.

Forţele aeriene ucrainene au declarat că au distrus 11 din cele 32 de drone de atac

Forţele aeriene ucrainene au declarat că au distrus 11 din cele 32 de drone de atac ruseşti lansate peste noapte.

Alte patru drone au părăsit spaţiul aerian ucrainean în direcţia Rusiei şi 10 drone au fost pierdute în regiunile din nordul şi centrul Ucrainei ca urmare a contramăsurilor de război electronic, a precizat Kievul.

Citeşte şi: Comisia Europeană va distribui tinerilor 35 500 de permise de călătorie gratuite DiscoverEU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS