10.1 C
Craiova
marți, 8 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentArestat după ce a primit cocaină şi canabis din Spania

Arestat după ce a primit cocaină şi canabis din Spania

Instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a unui bărbat de 37 de ani, acuzat de trafic de droguri de risc şi mare risc. Procurorii DIICOT au precizat că bărbatul a fost prins în flagrant, în timp ce ridica un colet primit din Spania, în care era ascunsă cantitatea de 600 grame de cocaină şi patru kilograme de canabis. La sfârşitul lunii septembrie, un bărbat a fost arestat după ce a primit 20 grame de coaină din Spania.

Procurorii DIICOT eu explicat că inculpatul a fost reţinut pe data de 2 octombrie. În aceeaşi zi, bărbatul de 37 de ani a fost prins în timp ce ridica un colet cu droguri.

„La data de 02.10.2024, procurorii DIIOCT – Biroul Teritorial Mehedinţi au dispus reținerea unui inculpat în vârstă de 37 de ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc şi mare, fără drept și trafic de droguri de risc și mare risc. Măsura a fost luată după ce inculpatul a fost prins în flagrant, în timp ce ridica un pachet introdus în țară din Spania, prin intermediul unei firme de coletărie, în care se aflau, ascunse printre diverse bunuri, cantitățile de aproximativ 600 grame cocaină (drog de mare risc) și 4 kilograme canabis (drog de risc). În urma percheziției efectuate la domiciliul inculpatului au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă”, au susţinut anchetatorii.

O zi mai târziu, pe 4 octombrie, inculpatul a fost dus la Tribunalul Mehedinți cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea procurorilor şi a dispus arestarea bărbatului de 37 de ani. Hotărârea Tribunalului Mehedinţi nu este definitivă şi a fost contestată de bărbatul arestat la Curtea de Apel Craiova.

Cocaină trimisă într-un colet, din Spania

La sfârşitul lunii septembrie, un alt bărbat a fost prins în flagrant, în timp ce ridica un colet în care era ascunsă cantitatea de 20 grame de cocaină. Ca şi în cazul bărbatului de 37 de ani, coletul fusese trimis din Spania, cu o firmă de curierat.
„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, de 46 de ani, cercetată pentru trafic de droguri de mare risc și complicitate la introducerea în țară de droguri de mare risc. Persoana în cauză a fost prinsă în flagrant delict, în timp ce ar fi ridicat un pachet ce ar fi fost introdus în țară din Spania, prin intermediul unei firme de coletărie, în care se aflau ascunse, printre diverse bunuri, aproximativ 20 de grame de cocaină”, au precizat oamenii legii.

Bărbatul a fost arestat preventiv pe data de 26 septembrie, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Hotărârea instanţei a fost menţinută de Curtea de Apel Craiova, instanţă care, pe 4 octombrie, a respins contestaţia inculpatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS