12.3 C
Craiova
miercuri, 9 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVânzător de cocaină, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare

Vânzător de cocaină, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare

Curtea de Apel Craiova a respins, marţi, apelul formulat de un bărbat condamnat la 5 ani şi 2 luni de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc. Instanţa a dispus disjungerea cauzei şi judecarea într-un dosar separat a altor trei inculpaţi. Potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2022 şi până în aprilie 2023, inculpaţii au vândut cocaină şi canabis consumatorilor din Mehedinţi. Inculpatul condamnat definitiv a fost arestat la sfârşitul lunii aprilie 2023.

Procurorii DIICOT au explicat că infracţiunile au fost comise de inculpaţi începând cu luna noiembrie 2022.
„În cauză s-a reținut că, în perioada noiembrie 2022 – aprilie 2023, inculpaţii au comercializat, în mod repetat, diverse cantități de droguri de mare risc (cocaină) şi de risc (canabis) consumatorilor din județul Mehedinţi. Au fost puse în aplicare şase mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate sumele de 23.500 de lei și 3.680 de euro, 40 grame de canabis şi 15 grame de substanță albă, 5 telefoane mobile, un DVR, 2 grindere, recipiente purtătoare de urme de materie vegetală sau substanță albă şi o arbaletă”, au precizat anchetatorii.

Pe 27 aprilie 2023, procurorii au dispus reţinerea unui inculpat şi plasarea sub control judiciar a altor doi inculpaţi. Cei trei au fost acuzaţi de trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere de droguri pentru consum propriu. Pe 28 aprilie, bărbatul reţinut a fost arestat preventiv.

Vânzător de cocaină, condamnat pentru trafic de droguri

În iulie 2023. anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a patru inculpaţi. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Mehedinţi. La începutul lunii februarie 2024, instanţa a dispus disjungerea cauzei şi judecarea într-un dosar separat a trei inculpaţi. Următorul termen în acest dosar a fost stabilit pentru data de 18 octombrie. Pe 22 mai, judecătorii l-au condamnat pe inculpatul arestat preventiv în aprilie 2023. Bărbatul a primit o pedeapsă de 5 ani şi 2 luni pentru faptele comise. Instanţa a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de inculpat, dar şi confiscarea drogurilor rămase în urma analizelor de laborator.

Judecătorii au mai dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 4.000 lei, provenind din fondurile speciale ale DIICOT şi folosiţi la cumpărarea autorizată de droguri.

Condamnat definitiv la Curtea de Apel craiova

Hotărârea Tribunalului Mehedinţi a fost atacată cu apel de bărbatul condamnat la Curtea de Apel Craiova. Marţi, pe 8 octombrie, instanţa a respins acţiunea inculpatului.
„Respinge, ca nefondat, apelul formulat de inculpatul A.V. împotriva sentinţei penale nr. 55 din data de 22 mai 2024, pronunţată de Tribunalul Mehedinţi în dosarul nr. 1685/101/2023. Deduce în continuare arestarea preventivă a inculpatului A.V. de la 22 mai 2024 la zi. Obligă inculpatul A.V. la plata către stat a sumei de 750 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în apel”, a dispus instanţa. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă. Din pedeapsa de 5 ani şi 2 luni de închisoare se scade perioada petrecută de inculpat în arest preventiv (27 aprilie 2023 – 8 octombrie 2024).

Citeşte şi: Bărbat judecat în al doilea dosar de pornografie infantilă, în arest

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS