14.6 C
Craiova
vineri, 11 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBărbaţii prinşi cu 100 grame de cocaină la Podari rămân în arest

Bărbaţii prinşi cu 100 grame de cocaină la Podari rămân în arest

Tribunalul Dolj a dispus, ieri, menţinerea arestului preventiv faţă de doi bărbaţi, membrii ai aceleiaşi familii, acuzaţi de trafic de droguri de mare risc. Cei doi au fost prinşi în flagrant, pe 11 iunie, în comuna Podari, în timp ce încercau să vândă 100 grame de cocaină cu 8.000 de euro. Inculpaţii au fost arestaţi preventiv pe data de 12 iunie.

Anchetatorii au explicat că, începând cu luna aprilie, unul dintre inculpaţi a vândut diverse cantităţi de cocaină.

„La data de 11.06.2024, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea a doi inculpați (membri ai aceleași familii), cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. Măsura a fost luată, după ce, în aceeași zi, aceștia au fost prinși în flagrant pe raza comunei Podari, județul Dolj, în timp ce comercializau cantitatea de aproximativ 100 grame cocaină pentru suma de 8.000 euro. În urma cercetărilor efectuate, în sarcina unuia dintre inculpați s-a reținut și faptul că, în perioada aprilie-iunie 2024, a deținut și comercializat, în mai multe rânduri, diferite cantități de cocaină (drog de mare risc), cu sume cuprinse între 1.200 şi 1.500 lei.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate o sumă de bani în lei, provenind din vânzarea drogurilor, precum și alte mijloace de probă”, au transmis procurorii.

Bărbaţii prinşi cu 100 grame de cocaină la Podari, în arest

Joi, pe 10 octombrie, Tribunalul Dolj a dispus menţinerea măsurii preventive faţă de cei doi bărbaţi.

„Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, formulată de inculpaţi, prin apărătorul ales. Menţine ca fiind temeinică şi legală măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul B.I. Menţine ca fiind temeinică şi legală măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul C.V.”, au dispus judecătorii.

Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi poate fi contestată de inculpaţii arestaţi. În septembrie, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi va intra în procedură de cameră preliminară.

Citeşte şi: Cetăţean slovac, condamnat la Craiova pentru trafic de cocaină

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS