18.4 C
Craiova
duminică, 13 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentȘoferi de TIR, amendați de polițiști după ce au modificat datele de pe tahograf privind timpul de conducere

Șoferi de TIR, amendați de polițiști după ce au modificat datele de pe tahograf privind timpul de conducere

În noaptea de 11 spre 12 octombrie 2024, în jurul orei 00:00, polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea au depistat pe DN 7, în localitatea Brezoi, un autotren condus de către un bărbat de 43 de ani din localitatea Vașcău, județul Bihor, care ar fi intervenit asupra echipamentului de înregistrare tahograf.

Ieri, 12 octombrie a.c., în jurul orei 19:30, polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea au mai depistat pe același sector de drum, un alt autotren condus de către un bărbat de 36 de ani, din municipiul Pitești, județul Argeș, stabilind că și acesta ar fi intervenit asupra echipamentului de înregistrare tahograf, cu un dispozitiv tip magnet care a dus la alterarea datelor înregistrate de aparatul electronic.

Astfel, cei doi bărbați au fost sancționați contravențional conform prevederilor O.G. nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, cu amendă în valoare de 9.000 de lei.

Totodată, dispozitivele folosite la modificarea timpului de conducere au fost indisponibilizate.

Atragem atenția tuturor conducătorilor de autovehicule de transport pasageri și marfă, precum și conducătorilor de autovehicule care se deplasează pe distanțe mari, că oboseala la volan este una din cauzele de producere a accidentelor cu consecințe grave.

Respectați timpii de odihnă, iar dacă simțiți că sunteți obosiți, luați o pauză, pentru repaus și odihnă, în parcările special amenajate!

CITEȘTE ȘI: (VIDEO) Salina Turda, devenită virală datorită unui clip al lui Mr. Beast. A adunat 27 milioane de vizualizări în 16 ore

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS