15.6 C
Craiova
marți, 15 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: 31 de șoferi au rămas pietoni

Dolj: 31 de șoferi au rămas pietoni

Poliţiştii rutieri doljeni au continuat, în ultimele 48 de ore, acțiunile pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie, iar 31 de șoferi au rămas pietoni.

Au fost folosite aparatele radar, aparatele etilotest şi aparatele drugtest, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau aleg să conducă vehicule sub influenţa alcoolului sau a substanţelor interzise.

Au fost legitimate și verificate peste 460 de persoane, fiind controlate și aproximativ 390 de autovehicule. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 295 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 100.000 de lei.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 31 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

Au fost oprite din a circula pe drumurile publice 5 autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale celor 5 autovehicule au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

Înregistrat de aparatul radar cu viteza peste limita legal admisă

Un bărbat, de 42 de ani, din comuna Galiciuca, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe DJ 561 D, în afara localității Băilești, cu viteza de 168 km/h.

Acesta a fost sancționat contravențional. A fost dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

Depistat la volan sub influența alcoolului

Aseară, polițiști au depistat un bărbat, de 40 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe strada Bariera Vâlcii.

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentrație de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Citește și: Cioban român, căutat în Italia, după ce a fost dat dispărut

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS