17.3 C
Craiova
miercuri, 16 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(VIDEO) Dolj: Percheziții într-un dosar de trafic de persoane

(VIDEO) Dolj: Percheziții într-un dosar de trafic de persoane

-

Polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova au efectuat 7 percheziții domiciliare, în județul Dolj. Au fost vizate persoane acuzate de trafic de persoane.

În primul dosar penal s-a stabilit că, în cursul lunii decembrie 2020, trei persoane, toate de 31 de ani, prin promisiunea mincinoasă a unor relații stabile și întemeierea unor familii, ar fi recrutat trei persoane vătămate. Cei trei le-ar fi transportat și adăpostit pe tinere în Italia (Cremona). Acolo le-ar fi exploatat sexual obligându-le la practicarea prostituției. Sumele de bani obținute de victime ar fi fost însușite de persoanele cercetate.

În cursul anului 2020, în aceleași condiții, una dintre persoanele cercetate ar fi exploatat sexual o altă victimă majoră. Și de pe urma acesteia a obținut importante beneficii materiale.

Obligate să se prostitueze în locații din Spania și Elveția

Probele administrate în cea de-a doua cauză penală au relevat că, în perioada 2022 – 2023, la anumite intervale de timp, o persoană, de 56 de ani, ar fi recrutat două persoane vătămate. Profitând de vulnerabilitatea acestora (situație materială precară, naivitate, lipsă de educație, probleme familiale), le-ar fi indus în eroare prin promisiunea unor relații stabile după care le-ar fi transportat și adăpostit în locații din Spania și Elveția. Bărbatul le-a determinat să practice prostituția în folosul său material.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova.

Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj.

Citește și: Olt: Persoane cercetate pentru tăiere și furt de arbori

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiova: Încep probele la cald pentru furnizarea căldurii

Termo Urban Craiova începe probele la cald pentru furnizarea...

ȘTIRI GdS