17.6 C
Craiova
joi, 17 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEveniment83 de percheziții pe raza județelor Botoșani și Suceava

83 de percheziții pe raza județelor Botoșani și Suceava

-

83 de percheziții au fost efectuate, azi, pe raza județelor Botoșani și Suceava, pentru destructurarea unei reţele implicate în săvârşirea de infracţiuni asociate criminalităţii organizate.

Cauză penală se referă la săvârșirea infracțiunilor de:

  • constituirea unui grup infractional organizat și colectarea,
  • deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, dacă sunt depăşite limitele cantitative sau valorice prevăzute de lege.

Începând cu anul 2022, pe raza județului Botoșani s-au constituit mai multe grupuri infracționale organizate, interdependente, care au acționat în mod coordonat în sfera contrabandei cu țigarete de proveniență extracomunitară.

Astfel, au fost introduse ilegal în România din Moldova și Ucraina, prin intermediul unor cărăuși, diferite cantități de țigarete. Acestea au fost depozitate temporar în diverse locații și ulterior valorificate. Transportul era efectuat cu autovehicule având create spații speciale pentru ascunderea produselor de contrabandă. Făptuitorii implicați au manifestat o preocupare constantă pentru monitorizarea persoanelor şi autoturismelor străine aflate în zonă. De asemenea, depozitarea și comercializarea țigaretelor era atent supravegheată pentru a evita riscul de a fi prinși în flagrant.

Pe parcursul administrării probatoriului în cauză au fost depistate mai multe asemenea transporturi, fiind indisponibilizate diferite cantități de țigarete.

Audierile urmează să se desfășoare la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Botoșani.
La percheziții au participat:

  • polițistii de frontieră ai Inspectoratelor Teritoriale ale Poliției de Frontieră Iași și Sighetu Marmației, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Botoșani,
  • polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, Serviciului de Combaterea a Criminalității Organizate Botoșani,
  • polițiștilor din cadrul Inspectoratelor de Poliție ale județelor Botoșani și Suceava
  • jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

Citește și: Vâlcea: Profesor cercetat pentru presupuse relații sexuale cu o elevă de liceu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O femeie a sărit gardul IPJ Gorj și a...

Polițiști din cadrul IPJ Gorj au identificat miercuri noapte...

ȘTIRI GdS