5.1 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTraficant de droguri, la a doua condamnare

Traficant de droguri, la a doua condamnare

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins apelul formulat de un tânăr de 25 de ani, recidivist, condamnat la 5 ani de închisoare pentru trafic de droguri. Potrivit procurorilor DIICOT, inculpatul a vândut canabis și cocaină consumatorilor din Mehedinți. În iunie, acelaşi tânăr a fost deferit justiţiei, alături de alţi 13 inculpaţi, în alt dosar de trafic de droguri. Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi este încă în procedura de cameră preliminară.

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT în octombrie 2023. A fost acuzat de comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc. În rechizitoriul întocmit, anchetatorii au explicat că, în 2023, inculpatul a vândut canabis şi cocaină unui colaborator.
„Având în vedere că probele nu puteau fi obţinute în alt mod sau obţinerea lor ar fi presupus dificultăţi deosebite ce ar fi prejudiciat ancheta, în cauză, a fost dispusă folosirea unui investigator sub acoperire şi a unui colaborator al acestuia, pentru obţinerea de date şi informaţii care să fie folosite pentru stabilirea strategiei investigative. Autorizarea şi a unui colaborator a fost dată şi de specificul mediului infracţional, care nu permitea infiltrarea doar a unui investigator, întrucât există riscul de suspiciune din partea inculpatului de a nu colabora decât cu o persoană din mediul consumatorilor de droguri”, au explicat procurorii.

Ulterior, colaboratorul a cumpărat de la inculpat, în trei rânduri, cansbis şi cocaină. Procurorii au mai explicat că inculpatul lua legătura cu consumatorii prin intermediul aplicaţiei „Session”.

Cinci ani de închisoare pentru trafic de droguri

În faţa procurorilor, inculpatul a explicat că „a început să se ocupe cu traficul de droguri după ce s-a eliberat din închisoare, unde a executat o pedeapsă pentru acelaşi gen de infracţiuni, respectiv trafic de droguri, iar consumatorii l-au contactat prin intermediul aplicaţiei Session. A arătat că s-a ocupat atât cu vânzarea de canabis, cât şi cu vânzarea de cocaină, precizând că a oferit şi a vândut droguri de risc şi mare risc martorilor (…), precum şi altor persoane. A justificat reluarea activităţii infracţionale, prin aceea că nu a reuşit să îşi găsească un loc de muncă, din pricina cazierului judiciar”, se arată în rechizitoriu. Tânărul a recunoscut şi regretat comiterea faptelor.

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Mehedinţi, instanţă care s-a pronunţat pe 3 iunie. Inculpatul a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru faptele comise. Tânărul condamnat a formulat apel la Curtea de Apel Craiova. Săptămâna acesta, pe 15 octombrie, judecătorii au respins ca nefondat apelul inculpatului. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Judecat în al treilea dosar de trafic de droguri

Procurorii DIICOT anunţau, la sfârşitul lunii februarie, reţinerea a şapte persoane acuzate de trafic de droguri. Aceştia, printre care şi tânărul de 25 de ani, au vândut droguri consumatorilor din Dolj şi Mehedinţi.

„Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada 2023 – februarie 2024, aceștia, precum și alți cinci inculpați (doi aflați în executarea unor pedepse privative de libertate, în alte cauze penale și trei care se sustrag cercetărilor), au comercializat în mod repetat droguri de risc (canabis) și de mare risc (ecstasy și cocaină) către consumatori de pe raza județelor Dolj și Mehedinți. De asemenea, în cursul zilei de 21.02.2024, patru dintre inculpați au fost prinși în flagrant imediat ce au vândut o cantitate de canabis, pentru suma de 2.000 lei”, au precizat anchetatorii.

În iunie, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a 14 inculpaţi. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi este în procedură de cameră preliminară.

Citeşte şi: Percheziţii la traficanţii de persoane din Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS