7.6 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMuncitor strivit de copacul tăiat de un coleg, într-un parc din Suceava

Muncitor strivit de copacul tăiat de un coleg, într-un parc din Suceava

Un muncitor a murit după ce trunchiul unui copac tăiat de un coleg l-a lovit în cap. Accidentul a avut loc în imediata apropiere a statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare din parcul Șipote din Suceava, anunță Monitorul de Suceava.

Tragedia s-a petrecut miercuri dimineață, fiind anunțată la 112 în jurul orei 10.50.

Trei muncitori ai unei firme din Volovăț se aflau în zonă și aveau de toaletat spațiul verde din perimetrul din jurul statuii.

Unul dintre ei a cerut ajutor de urgență și a sesizat că un coleg care lucra pe un utilaj a fost lovit în cap de un trunchi de copac. Acesta a murit pe loc.

Din cercetări a rezultat că, după ce unul dintre arbori a fost tăiat cu un motofierăstrău de către un muncitor, colegul său urma să îl tracteze cu ajutorul unui utilaj cu șenile, astfel încât să-i controleze tăierea. Conform colegilor, bărbatul de 50 de ani a supraaccelerat utilajul, iar copacul a căzut în mod necontrolat peste el.

Cei trei nu erau angajați cu forme legale. Se pare că muncitorul care și-a pierdut viața ar fi consumat alcool înaintv de accident și nu purta echipament de protecție.

Citește şi: Șase morți și 14 răniți într-un atac terorist la o uzină aerospaţială din Turcia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS