7.6 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPrins cu droguri ascunse într-o boxă audio, arestat preventiv

Prins cu droguri ascunse într-o boxă audio, arestat preventiv

Procurorii DIICOT au cerut şi obţinut arestarea preventivă a unui bărbat de 38 de ani, acuzat de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse psihoactive. Anchetatorii au precizat că bărbatul a fost prins în flagrant, în timp ce ridica un colet în care era ascunsă cantitatea de 250 grame de 2MMC. Flagrantul a fost organizat în Piteşti, iar inculpatul a fost arestat printr-o hotărâre a Tribunalului Mehedinţi.

Anchetatorii au explicat că bărbatul de 38 de ani a fost reţinut după ce a ridicat un colet în care erau ascunse droguri. Este vorba de 250 grame de substanță psihoactivă 2MMC.

„La data de 20.10.2024, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinţi au dispus reținerea unui inculpat în vârstă de 38 de ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Măsura a fost luată după ce, în ziua de 19 octombrie 2024, inculpatul a fost prins în flagrant, în municipiul Pitești, în timp ce ridica un pachet introdus în țară din Olanda, prin intermediul unei firme de coletărie. În colet se afla, ascunsă în carcasa unei boxe audio, cantitatea de peste 250 grame substanță psihoactivă 2MMC, destinată comercializării”, potrivit DIICOT.

Ulterior, în urma percheziției efectuate în comuna Mărăcineni, Argeș, la locuința inculpatului, au fost identificate și ridicate 70 grame canabis, 30 grame de rezină de canabis, dar şi 20 grame de substanţă psihoactivă ADB-4en-PINACA.

Prins cu drogurile ascunse într-o boxă audio, în arest

În cursul zilei de 20 octombrie, bărbatul a fost dus la Tribunalul Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.
„Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Z.A., cu datele de stare civilă sus-menţionate. Respinge cererea formulată de inculpatul Z.A., personal şi prin apărător, de luare a măsurii arestului la domiciliu”, au dispus judecătorii.
Hotărârea instanţei nu este definitivă şi a fost contestată de bărbatul arestat la Curtea de Apel Craiova.

Citeşte şi: Vânzători de cocaină, trimişi în judecată de DIICOT

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS