11.8 C
Craiova
duminică, 27 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean condamnat pentru agresarea unei minore de 17 ani

Doljean condamnat pentru agresarea unei minore de 17 ani

Judecătoria Craiova a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare un bărbat din comuna Celaru, Dolj, acuzat de comiterea infracţiunii de agresiune sexuală. Potrivit oamenilor legii, pe 13 februarie 2023, bărbatul a pipăit o copilă de 17 ani. Incidentul a avut loc într-un autobuz care circula pe bulevardul Dacia din Craiova. Joi, pe 24 octombrie, Curtea de Apel Craiova a constatat că inculpatul şi-a retras apelul formulat împotriva hotărârii Judecătoriei Craiova.

Anchetatorii au explicat că fata de 17 ani a fost agresată în autobuzul E1R, care circula pe bulevardul Dacia.
„În data de 13.02.2023, la ora 18.08, în timp ce se afla în autobuzul E1R, ce rula pe bulevardul Dacia din Craiova, a atins cu mâna stângă în zona fesei stângi persoana vătămată în vârstă de 17 ani, profitând de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima voinţa, în condiţiile în care inculpatul s-a apropiat din spatele persoanei vătămate, prin surprindere, astfel persoana vătămată fiind incapabilă să reacţioneze şi să opună rezistenţă”, au susţinut procurorii.

Inculpatul, un bărbat din comuna doljeană Celaru, a fost deferit justiţiei în august 2023, în stare de libertate.
A fost acuzat de agresiune sexuală, faptă pedepsită cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Doljean condamnat pentru agresiune sexuală

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunţat pe 3 iunie 2024. Inculpatul şi-a recunoscut fapta şi a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Instanţa a dispus ca bărbatul să urmeze două programe de reintegrare socială şi să presteze 70 de zile de muncă în folosul comunităţii. Instituţiile desemnate de instanţă au fost primăria Celaru şi Căminul Cultural Rojişte. Judecătorii au constatat că fata de 17 ani nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.
Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de bărbatul condamnat la Curtea de Apel Craiova. Joi, pe 24 octombrie, la al doilea termen de judecată, instanţa a constatat că inculpatul şi-a retras acţiunea. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Condamnat cu executare pentru o agresiune comisă în autobuz

În aprilie, Judecătoria Craiova a condamnat la trei ani de închisoare cu executare un bărbat de 35 de ani, acuzat de comiterea infracţiunii de agresiune sexuală.
Agresiunea a fost comisă tot în Craiova, într-un autobuz, iar victimă a fost o femeie de 45 de ani. Potrivit oamenilor legii, pe 21 ianuarie 2024, într-un autobuz care circula pe strada Caracal din Craiova, bărbatul a atins în zona intimă o femeie de 45 de ani. Ca şi în cazul bărbatului din Celaru, în iulie, Curtea de Apel Craiova a constatat că bărbatul de 35 de ani şi-a restras apelul. Hotărârea instanţei este definitivă, aşa că inculpatul execută pedeapsa stabilită de Judecătoria Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS