24.4 C
Craiova
luni, 28 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentConsilierul local Ionuţ Pîrvulescu pleacă din Consiliul Local şi din PSD

Consilierul local Ionuţ Pîrvulescu pleacă din Consiliul Local şi din PSD

Un consilier local din Consiliul Local al Municipiului Craiova şi-a dat demisia la nici patru zile de la primirea mandatului.Tototdată, el părăseşte şi organizaţia de partid, în speţă PSD. Acesta este acuzat de procurori de constituire de grup infracțional și deturnare de licitații publice.

Este vorba despre consilierul local Ionuţ Pîrvulescu. În urmă cu câteva minute, acesta anunţa pe pagina de Facebook că:

„Am luat azi decizia de a face un pas in spate si de a ma retrage din Consiliul Local al Municipiului Craiova si din PSD. Fac asta dupa ce numele meu a fost implicat intr-un scandal mediatic, iar decizia am luat-o pentru a nu aduce un deserviciu colegilor de partid angrenați in lupta electorală. Sunt convins ca nevinovatia mea va fi demonstrată, insa, pana atunci, consider ca este mai bine sa nu fiu folosit de catre adversarii politici ca arma impotriva propriilor colegi si prieteni. Urez succes consilierilor locali si putere de munca pentru a continua transformarea orasului in bine, alaturi de doamna primar Lia Olguta Vasilescu! PS: jurământul depus, ca voi contribui cu tot ceea ce sta in puterea si priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Craiova, rămane valabil”.

Acesta împreună cu oameni de afaceri din Craiova este în vizorul procurorilor de la DIICOT, unde este acuzat într-un dosar aflat în curs de cercetare.

Pîrvulescu ocupă la acest moment funcţia de director la  High-Tech Park. Acesta spune că îşi va păstra această funcţie, unde nu a fost numit politic.

Afacerea penală de la Extensiv

Pe 12 noiembrie 2021, în cadrul unei licitații, mai multe firme din Craiova au pus la cale un complot pentru a obține, la un preț mult sub cel al pieței, cea mai râvnită zonă din centrul orașului, acolo unde se află și stadionul Extensiv. O proprietate a SC Extensiv Com SRL, deținută de frații Eugen și Nicu Mihăilescu, 4 hectare aflate între Parcul Romanescu și cartierul cu același nume a fost vândută la numia 48% din evaluare. Terenul, pe care se află și vechiul stadion de fotbal al celor de la FC Extensiv, se număra printre activele care trebuiau scoase la licitație, după ce clubul intrase în faliment în 2010. Evaluarea terenului și a unei hale fusese stabilită la 5,5 milioane euro în 2016. Iar achiziţionarea lor s-a făcut pentru doar 2,6 milioane de euro, adică 48,8% din preţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS