11.6 C
Craiova
luni, 28 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean condamnat la aproape 10 ani de închisoare pentru proxenetism

Doljean condamnat la aproape 10 ani de închisoare pentru proxenetism

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au condamnat la 9 ani şi 8 luni de închisoare un bărbat de 32 de ani, din comuna Calopăr, Dolj, acuzat de trafic de persoane şi proxenetism. Potrivit anchetatorilor, inculpatul a exploatat sexual mai multe tinere în Italia, Germania, Belgia, Elveția, Austria și Finlanda. Bărbatul ar fi obţinut de pe urma victimelor între 1.000 și 2.000 de euro pe zi. Instanţa a mai dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 230.000 de lei, obţinută în urma comiterii infracţiunilor.

Procurorii DIICOT au precizat că, pe 4 mai 2023, ofiţerii de combatere a criminalităţii organizate au descins la domiciliul inculpatului.
„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu un procuror din cadrul DIICOT, au documentat activitatea infracțională a unui tânăr de 31 de ani, din comuna Calopăr, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism. Astfel, la data de 4 mai, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința acestuia. Au fost ridicate înscrisuri, mijloace de probă și sume de bani. Din cercetări a reieșit că, din 2013 până în prezent, folosindu-se de metoda „lover boy”, iar, ulterior, prin exercitarea de acte de violență fizică și verbală, bărbatul ar fi exploatat sexual șase tinere, trei din județul Dolj, iar alte trei din București, Olt și Brăila.

Acesta le-ar fi determinat pe tinere să practice prostituţia stradală în Italia, precum și în cluburi și case de toleranță din Italia, Germania, Belgia, Elveția, Austria și Finlanda, sumele de bani astfel obținute, între 1.000 și 2.000 de euro pe zi, fiind însușite de bărbat”, au precizat anchetatorii.

Doljean condamnat pentru trafic de persoane şi proxenetism

Pe 4 mai 2023, după ce a fost audiat, inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore. O zi mai târziu, bărbatul a fost arestat preventiv pentru trafic de persoane şi proxenetism. Mandatul de arestare a fost emis de Tribunalul Dolj. În august 2023, bărbatul a fost trimis în judecată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat săptămâna trecută, pe 23 octombrie. Inculpatul a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru trafic de persoane. Pentru proxenetism a mai primit 4 ani de închisoare. După contopirea cu două pedepse de câte şase luni de închisoare cu suspendare primite de bărbat în alte dosare, acesta a fost condamnat la 9 ani şi 8 luni de închisoare. Din pedeapsă se scade perioada petrecută de inculpat în arest preventiv (4 mai 2023 – 23 octombrie 2024).

Banii obţinuţi din trafic de persoane şi proxenetism, confiscaţi

Judecătorii au mai dispus menţinerea sechestrului pus pe sumele de 2.600 lei şi 2.750 euro, ridicate de la inculpat în mai 2023. De asemenea, s-a dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 150.000 de lei, dobândită prin comiterea infracţiunii de trafic de persoane. A fost confiscată şi suma de 80.775 de lei, obţinută prin săvârşirea infracţiunii de proxenetism.
Instanţa a admis acţiunea civilă formulată de singura victimă care s-a constituit parte civilă în dosar. Inculpatul a fost obligat să-i achite victimei 50.000 de euro drept daune materiale. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de părţile din dosar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS