Sute de locuitori din satele doljene Basarbi şi Golenţi sunt revoltaţi împotriva staţionării tirurilor pe raza celor două localități.
Oamenii spun că sunt disperaţi din cauza mizeriei pe care o lasă şoferii de tir chiar în faţa porţilor, pe marginea drumului(DE79). Resturi de mâncare, sticle goale sau pline cu urină, cartoane şi hârtii, pungi zac pe marginea drumului european care traversează cele două localităţi. Localnicii spun că şoferii îşi fac nevoile pe marginea drumului european, nevoiţi fiind să stea zile întregi blocaţi în maşini.
Calvarul a început din luna februarie, când tirurile şi camioanele grele care aşteaptă să treacă frontiera în zona Calafat-Vidin au fost lăsate să staţioneze în interiorul localităţilor. Acestea se întind pe kilometri întregi şi dincolo de mizeria pe care o lasă în urma lor tiriştii, autovehiculele blochează accesul în curţi şi pe uliţe. O ambulanţă sau maşina de gunoi cu greu ajung pe uliţele satului. Acestea nu au acces din cauza coloanei de tiruri care blochează tot drumul. Nemulţumiţi locuitorii au făcut petiţii semnate de sute de persoane pe care le-au adresat primăriei Calafat, Prefecturii, ministerelor de resort, serviciilor deconcentrate.
Coloana de tiruri blochează două sate din Dolj
Primăria Calafat a bătut la toate uşile
La primăria Calafat doleanţele localnicilor din Golenţi şi Basarabi sunt cunoscute. Autorităţile, la rândul lor au încercat să găsească o rezolvare pentru înlăturarea acestui „focar de mizerie” din cele două sate. Primarul Dorel Mituleţu spune că a făcut şi el adrese către autorităţile centrale şi judeţene, a bătut şi la uşa prim-ministrului.
Rezolvarea la IPJ Dolj?
Mergând pe firul sesizărilor adresate autorităţilor judeţene, de la Prefectura Dolj am aflat că rezolvarea ar fi pe masa IPJ Dolj.
Mai trebuie menționat că de curățenia și întreținerea drumurilor naționale și europene (respectivul drum fiind încadrat ca drum național, dar și european) se ocupă CNAIR. După cum arată DE79, angajații CNAIR nu au trecut și nu au văzut ce se întâmplă aici?