6.2 C
Craiova
duminică, 22 decembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRețeta de weekend: Shakshuka

Rețeta de weekend: Shakshuka

Shakshuka este un preparat clasic din Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Acesta se poate mănânca atât la micul dejun cât și la orice masă a zilei. Este făcută din ingrediente simple și sănătoase.

Potrivit jurnalderetete.md, Shakshuka se prepară din următoarele ingrediente:

  • 3-5 ouă
  • 400 de grame de roșii (în suc propriu)
  • 1 ardei dulce
  • 2 căței de usturoi
  • o ceapă
  • 50 ml de ulei de măsline
  • Condimente: boia de ardei, ardei iute, oregano, sare și piper nergu, 
     pătrunjel

Mod de preparare: Într-o tigaie cu ulei de măsline încins se călește ceapa până devine ușor aurie, apoi se adaugă usturoiul tocat fin, se călește 10 sec și se adaugă ardeiul tăiat cubulețe mici. Ingredientele se amestecă și se lasă pe foc potrivit aproximativ 5-7 minute.

Apoi, se pun roșiile și condimentele. Sosul se gătește aproximativ 10-15 minute.

Cu o spatulă se formează adâncituri în care se toarnă cu grijă ouăle. Se pune capacul și se gătește încă circa 10 minute sau până albușul se încheagă.

La final, se presară pătrunjel proaspăt. Shakshuka se servește cu pâine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS