6.8 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaVirgil Popescu vorbeşte despre modificarea Legii Offshore

Virgil Popescu vorbeşte despre modificarea Legii Offshore

Modificarea Legii Offshore nu se poate face decât în Parlament, prin consens politic, a spus, luni, Virgil Popescu, ministrul desemnat al Economiei. Acesta a mai declarat că lucrările din perimetrul Midia sunt în grafic.

De cine va fi dezbătut proiectul Legii Offshore

Proiectul Legii Offshore nu va fi dezbătut de Guvern, ci doar de grupurile politice, în Parlament, a declarat ministrul.

„Trebuie să fie o lege unanim acceptată, în aşa fel încât interesul României să primeze”, a spus Popescu, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, lucrările Black Sea Oil&Gas din perimetrul Midia din Marea Neagră sunt în grafic, iar primele gaze extrase din acest perimetru vor ajunge pe țărmul României în 2021-2022.

„Vineri am semnat o autorizaţie de construcţie pentru forajele geologice pentru amplasarea conductei în zona Midia pentru perimetrul Black Sea Oil&Gas. Acolo lucrările merg înainte, sunt în grafic şi probabil vom avea în 2021-2022 primele gaze aduse prin acel perimetru pe ţărm”, a precizat ministrul Economiei.

Acesta a mai declarat că speră ca în curând să demareze și investițiile în cel mai mare perimetru de explorare şi exploatare a gazelor din Marea Neagră, Neptun Deep.

„Dacă Exxon decide să părăsească acel consorţiu de explorare şi exploatare a gazelor din Marea Neagră, îmi doresc ca Romgaz să facă parte din acel consorţiu, iar consiliul de administraţie al Romgaz a aprobat acest lucru. Urmează negocieri în continuare, vom vedea cum se finalizează, iar dacă se doreşte modificarea Legii Offshore, aceasta nu se poate face decât în Parlament prin consens politic”, a explicat ministrul.

Popescu a mai precizat că România are nevoie să aducă gazele din Marea Neagră în circuitul economic.

„Avem nevoie de gaze naturale pentru a realiza acest proces de decarbonizare a României şi o realizare a ţintelor din Green Deal şi, evident, că fără gazul natural al nostru, din Marea Neagră, este foarte greu să ne bazăm pe import”, a afirmat el.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS