2.8 C
Craiova
duminică, 19 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăPoliticaNationalSenat/Dragu: Bugetul de stat pe anul 2021 reflectă responsabilitate, viziune şi dezvoltare

Senat/Dragu: Bugetul de stat pe anul 2021 reflectă responsabilitate, viziune şi dezvoltare

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, consideră că proiectul bugetului de stat pe anul 2021, lansat în dezbatere publică, joi seară, reflectă responsabilitate, viziune şi dezvoltare, precizând că Parlamentul îl va adopta „cu siguranţă înainte de 1 martie”.

„Mi se pare un buget foarte bine făcut şi ştiu că s-a lucrat foarte mult la Ministerul Finanţelor în ultimele săptămâni. Da, este o soluţie foarte bună pentru acest buget, pentru că el reflectă două elemente extrem de importante: responsabilitate şi viziune şi dezvoltare. De ce spun responsabilitate? Pentru că trebuie, într-adevăr, să avem o plafonare, chiar reducere a cheltuielilor. Aşa merge treaba (…) Trebuie să arătăm un mic efort de revenire într-o logică firească, dincolo de anul 2020, foarte greu 2020”, a afirmat, vineri, Anca Dragu, la Digi 24.

Potrivit acesteia, deficitul bugetar trebuie ţinut „cât de cât sub control”.

„Avem 7,17% din PIB. Asta înseamnă 80 de miliarde de lei. Foarte mult. Anul trecut cifra a fost 102 miliarde de lei. 102 miliarde de lei înseamnă toată anvelopa de salarii într-un an, salarii de la stat. Înseamnă mai mult decât pensiile, într-un an, de la stat. Astea sunt vreo 90 de miliarde de lei. Deci este o sumă uriaşă deficitul realizat anul trecut. Aceşti bani, pe care acum un an i-am consumat, ei se vor plăti, în viitor, de către generaţiile viitoare. (…) Trebuie să fim responsabili astfel încât suta asta de miliarde de lei să o reducem gradual. Anul ăsta bugetul arată pentru 2021 un deficit de 80 de miliarde de lei”, a explicat preşedintele Senatului, fost ministru de Finanţe.

Anca Dragu a declarat că bugetul va fi aprobat de Parlament înainte de 1 martie.

„Dacă treaba merge repede în Guvern şi îl vom avea aprobat săptămâna viitoare, cred că am putea până sâmbăta viitoare să avem discuţia şi în Parlament. Acum, dacă nu e 20 februarie şi sunt câteva zile în plus, cred că nu este nicio problemă. Va fi cu siguranţă înainte de 1 martie. Probabil se va lucra foarte mult. De regulă, stai cam 2-3 zile în Parlament de dimineaţă până seara. Trebuie să vină fiecare ordonator de credite. Sunt 60-70 de instituţii care trec prin aceste discuţii împreună cu Parlamentul, cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor. Procesul va dura câteva zile şi apoi votul în plen”, a spus Anca Dragu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS