35.1 C
Craiova
luni, 8 iulie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaPreşedintele Klaus Iohannis va participa la Summitul NATO de la Washington

Preşedintele Klaus Iohannis va participa la Summitul NATO de la Washington

Administraţia Prezidenţială anunţă că preşedintele Klaus Iohannis va participa, în perioada 9-11 iulie, la summitul NATO de la Washington.

Șeful statului va susține pachetul de ajutor acordat Ucrainei, dar va pleda și pentru continuarea sprijinului pentru „partenerii vulnerabili ai NATO, în special Republica Moldova, conform digi24.ro.

Summitul din 2024 este unul aniversar, marcând 75 de ani de la înfiinţarea NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din istorie, care a dovedit inclusiv în perioada dificilă de la declanşarea războiului împotriva Ucrainei că unitatea, solidaritatea şi hotărârea Aliaţilor reprezintă principalele sale avantaje strategice”, potrivit unui comunicat transmis vineri de palatul Cotroceni.

România marchează în acest an două decenii de la aderarea la NATO

În plus, România marchează în acest an două decenii de la aderarea la NATO, „apartenență care a adus cetățenilor români cele mai solide garanții de securitate din istorie. România este un aliat puternic și responsabil, un furnizor relevant de securitate și stabilitate în regiunea Mării Negre și dincolo de aceasta. În acest context, Președintele Klaus Iohannis va evidenția la Washington că apartenența la NATO este unul dintre fundamentele solide ale dezvoltării României democratice, profund angajate în arhitectura de securitate europeană și cea euroatlantică”, se mai arată în comunicat. În cadrul Summitului, liderii vor adopta decizii importante cu privire la consolidarea sprijinului pe termen lung pentru Ucraina, oferind mai multă predictibilitate acestuia. Totodată, liderii Aliați vor agrea asupra întăririi și a modernizării pe mai departe a posturii de descurajare și apărare colective.

Citește şi: Rishi Sunak a demisionat de la șefia Partidului Conservator

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS