25.6 C
Craiova
luni, 26 august, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalVIDEO. Donald Trump, împușcat în ureche la un miting. Un om a murit

VIDEO. Donald Trump, împușcat în ureche la un miting. Un om a murit

O persoană înarmată a tras asupra fostului președinte Donald J. Trump și l-a rănit în ureche sâmbătă, în timpul unui miting electoral deșfășurat în Butler, Pennsylvania, informează The New York Times. Fostul președinte a fost evacuat imediat, cu sânge vizibil pe urechea dreaptă, au relatat AFP și Reuters. Președintele Joe Biden a condamnat atacul și a mulțumit agenților Secret Service pentru că l-au protejat pe Trump. Democratul a oprit totodată toate clipurile TV, multe dintre ele concepute pentru a-l ataca pe Trump. Prima reacție a României a venit de la Ambasada României la Washington.

 Un spectator ar fi murit și alți doi au fost grav răniți în urma atacului.

Sîmbătă, Donald Trump a ținut un miting în Butler, pentru alegerile prezidențiale care vor avea loc în noiembrie în SUA.

Rănit la ureche, Trump a salutat mulțimea cu pumnul ridicat în aer

În timpul discursului lui Rump, s-au auzit focuri de armă și, aflat pe scenă, fostul președinte a fost imediat înconjurat și protejat cu trupurile lor de către agenții Secret Service.

Rănit la o ureche, care sîngera, Donald Trump a salutat mulțimea cu pumnul ridicat în aer în timp ce era coborît, pe picioare, și dus la convoiul de mașini care l-a transportat la spital. Starea președintelui este bună, a spus Secret Service în prima reacție.

Potrivit presei americane, trăgătorul a exacutat focurile ”de pe o poziție înaltă”, cu mare probabilitate de pe o clădire. A murit un spectator, iar alți doi sunt răniți grav.

La rîndul său, trăgătorul a fost ucis de o echipă contra lunetiști a Secret Service.

Citește mai mult aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS