20.5 C
Craiova
joi, 12 septembrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNoul ambasador al Israelului la București are origini românești

Noul ambasador al Israelului la București are origini românești

Lior Ben Dor, noul ambasador al Israelului în România, a sosit la București. Ambasada spune că mandatul său este o întoarcere la rădăcinile sale pentru că mama și bunicii săi s-au născut în România.

„Sunt foarte mândru și onorat să reprezint Statul Israel – țara în care m-am născut-, în România, țara în care s-au născut și au trăit părinții și bunicii mei”, a declarat Lior Ben Dor la sosirea în București, conform hotnews.ro.

Pe pagina de Facebook a Ambasadei Israelului la București a fost postată o fotografie realizată în anul 1959 cu mama noului ambasador, Bianca, născută și crescută în orașul Buhuși din județul Bacău, femeia fiind îmbrăcată în costum național.

Dr. Lior Ben Dor este diplomat de carieră în Ministerul Afacerilor Externe al Statului Israel

Dr. Lior Ben Dor este diplomat de carieră în Ministerul Afacerilor Externe al Statului Israel. Înainte de a fi numit ambasador, el a servit în state precum Egipt, Maroc, Uruguay, Marea Britanie, Argentina și Brazilia.

Lior Ben Dor și-a finalizat doctoratul la Universitatea Bar Ilan din Israel, iar în cercetarea sa doctorală s-a concentrat asupra comunității arabe din Brazilia.

În cadrul MAE israelian, dr. Lior Ben Dor a acordat mii de interviuri jurnaliștilor și instituțiilor media arabe și a susținut sesiuni de informare, în calitatea sa de coordonator principal pentru mass-media și diplomație publică pentru lumea arabă, cu precădere de la începutul războiului împotriva organizației teroriste Hamas, conform ambasadei Israelului la București.

Citeşte şi: Protest la Medserv Min Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS